14.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоЕвропаХосеп Гуардиола на кадем на Барса в Евролигата (видео)

Хосеп Гуардиола на кадем на Барса в Евролигата (видео)

Каталунците не позволиха на АСВЕЛ да си помисли за победата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Барселона спечели за втори път в последните си пет мача в Евролигата. Каталунците се наложиха над АСВЕЛ с 84:71 у дома в двубой от 23 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Испанският гранд е втори в класирането с баланс от 17-5, докато французите са 13-ти с 9 победи и 13 загуби.

И ОЩЕ: Срещата от трибуните изгледа една от легендите на испанския футболен Барселона и бивш негов наставник Хосеп Гуардиола, който понастоящем е начело на английския Манчестър Сити.

НАЙ-ДОБРИ: Николас Лапровитола отбеляза 20 точки за Барселона. Никола Миротич добави 16 и 7 борби. Брандън Дейвис финишира с 11 точки.

Йосуфа Фал бе най-добър за АСВЕЛ с 20 точки и 7 борби. Ели Окобо остана със 17 и 8 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Домакините не се забавиха и наложиха темпото си още в началото, като достигнаха до аванс от 15 точки след едно полувреме игра за 45:30. След паузата преднината на селекцията на Шарунас Ясикевичус стана 19 точки, което се оказа достатъчно за крайното 84:71.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1 февруари Барселона ще спори с Байерн Мюнхен, а АСВЕЛ ще се изправи срещу Фенербахче.

СТАТИСТИКА ОТ БАРСЕЛОНА – АСВЕЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани