8.3 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ФИБА за Везенков: България има суперзвезда, която може може да се превърне...

ФИБА за Везенков: България има суперзвезда, която може може да се превърне в билета му за Берлин

Националите ще играят в първия мач на европейското срещу Испания на 1 септември

Два дни остават до старта на Евробаскет 2022. Шампионатът на Стария континент ще се проведе от 1 до 18 септември, а в него след 11-годишна пауза ще участва и България.

От ФИБА направиха кратък анализ на група А, в която се намери и националният ни отбор. В този поток са още Белгия, Испания, Грузия, Черна гора и Турция.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от BulgarianBasketballFederation (@bf_basketball)

„България има суперзвезда в лицето на Александър Везенков, който може да се превърне в билета му за Берлин„, пишат анализаторите от официалния сайт на европейското първенство.

Александър Везенков ще играе за първи път на европейско при мъжете. 206-сантиметровото крило преминава през шампионати на Стария континент с всички формации на националния ни отбор при подрастващите.

След успешната си година с Олимпиакос, сега Александър Везенков ще се сблъска с най-добрите на Евробаскет 2022. Първият мач за „лъвовете“ ще бъде на 1 септември (четвъртък) от 14.30 ч. срещу Испания, а той ще бъде предаван в ефира на БНТ.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани