16.8 C
София
сряда, май 8, 2024
НачалоОще от светаФИБА вече има нов президент

ФИБА вече има нов президент

Шейх Сауд Али Ал Тани от Катар ще застане начело на международната централа

Шейх Сауд Али Ал Тани от Катар бе избран за президент на Международната федерация по баскетбол по време на 22-рия конгрес на организацията в Манила (Филипините). Мандатът на новия президент и новия Централен борд на ФИБА ще бъде до 2027 г.  

Шейх Сауд Али Ал Тани наследява досегашния президент Хаман Нианг след като бе избран единодушно от всички присъстващи. От 2019 г. до момента той бе вицепрезидент на ФИБА, както и президент на ФИБА Азия от 2002 г. насам, а преди това е президент на Катарската федерация по баскетбол и вицепрезидент на Олимпийския комитет на страната.

„За мен е голяма чест да поема тази отговорност – за мен, моята страна и континента Азия. Сега представлявам интересите на 212 национални федерации във всички пет региона. Баскетболът е глобален спорт, а това е най-голямата ни сила. Мога да направя само едно обещание днес и то е, че ще работя здраво с лидерите на ФИБА и целия Централен борд за доброто на баскетбола и за доброто на ФИБА“, коментира новоизбраният президент.

Инго Вайс от Германия бе преизбран за трети мандат за ковчежник на ФИБА. В Централния борд на организацията за периода 2023 – 2027 година влязоха:

Каръл Калън (САЩ)

Ямил Алехандро Букеле Перес (Салвадор)

Уши Ричардс (Вирджински острови)

Юко Мицуя (Япония)

Яо Мин (Китай)

Кармен Токала (Румъния)

Матей Ерявец (Словения)

Астериос Зоис (Гърция)

Тор Кристиан Бакен (Норвегия)

Джубилий Куартей (Палау)

Бъртън Рос Шипли (Нова Зеландия)

Паскал Мугуанеза (Руанда)

Жан-Мишел Рамаросон (Мадагаскар)

Централният борд ще излъчи представител на НБА от САЩ и представител на играчите. Бордът ще проведе първото си заседание на 9 септември в Манила, в последния уикенд на стартиращото на 25 август Световното първенство във Филипините, Япония и Индонезия.

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани