6.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияИГРАЧ НА ВЕЧЕРТА: Алекс Симеонов

ИГРАЧ НА ВЕЧЕРТА: Алекс Симеонов

Изолирахме техните силни страни, сподели крилото на Рилски спортист след успеха в Бургас

Рилски спортист постигна 16-тата си поредна победа в НБЛ, след като повали Черноморец с 89:68 като гост в Бургас. Сред виновниците за успеха на самоковци бе Алекс Симеонов, който заслужи званието Играч на вечерта на BBALL.BG. 

„Треньорската работа и начинът, по който се подготвихме през дните преди мача, бяха ключови за победата. Изолирахме донякъде техните силни страни, които са бързата атака и борбата. От тези две неща при тях има една голяма еуфория, както се видя срещу Балкан. Ние гледахме мача. Смятам, че се представихме по един добър начин и единствено Уендъл Люис направи силен двубой, но другите – не. Това беше добре за нас“, сподели пред Max Sport Алекс Симеонов, който оформи дабъл-дабъл за Рилски – 16 точки и 10 борби плюс 2 асистенции за 32 минути на паркета и КПД 21.

В третата част Черноморец направи един рейд, който беше плод на наши грешки. Това в баскетбола се случва, такава е играта. Имахме лек спад. След това пак върнахме разликата. Нямаше някакъв кой знае какъв момент„, добави крилото, което бе 5/6 при стрелбата си от средно разстояние и 6/6 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Надявам се всички момчета от повиканите в националния отбор да са здрави, защото живеем във времена, в които всеки ден някой може да излезе положителен за коронавирус. Надявам се всички да са здрави и всичко да мине по най-добрия начин в подготовката. Надявам се с малко късмет и борбеност да се справим в мачовете с Чехия„, бе мнението на Алекс Симеонов отново предстоящите за България световни квалификации на 24 и 27 февруари.

Непоклатим Рилски спортист в Бургас

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани