13.6 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоЕвропаФенербахче свали етикета "непобедим" на Реал в Евролигата (видео)

Фенербахче свали етикета „непобедим“ на Реал в Евролигата (видео)

Лидерът в Евролигата си намери майстора след трилър с продължение в Истанбул

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Фенербахче нанесе първия удар на непобедимия до този момент Реал Мадрид в Евролигата. Пред своите фенове отборът на Димитрис Итудис мина през трилър с продължение, но стигна до успеха след 100:99 в среща от 11 кръг в турнира на богатите. „Фенерите“ са с баланс от 6-5 и са седми в класирането, докато „Белият балет“ е с 10-1 на върха в класирането.

И ОЩЕ: Серията на Реал Мадрид от 10 поредни победи в Евролигата този сезон бе спряна. Тя продължи и отвъд него – точно 217 дни. Предишното поражение на испанския гранд бе нанесено от Партизан в плейофите на Евролигата през 2022/2023 след 80:95.

НАЙ-ДОБРИ: Марко Гудурич финишира с 21 точки, 7 борби и 5 асистенции за Фенербахче. Скоти Уилбекин добави 19 и 5 борби. Ям Мадар се отчете със 17 точки.

Факундо Кампацо бе над всички за Реал Мадрид с 33 точки и 7 асистенции, като бе безгрешен при стрелбата си от средно разстояние – 11/11. Габриел Дек и Серхио Люл останаха с по 14, като първият грабна и 8 борби.

КЛЮЧЪТ: Двата тима не успяха да излъчат победител в редовното време, което приключи при равенство – 87:87 след тройка в края му на Скоти Уилбекин. В продължението надлъгването продължи преди Венсан Поарие да реализира за 98:94 в полза на Реал 25 секунди преди сирената. Фенербахче обаче стигна до пълен обрат след четири успешни наказателни удара на Джонатан Мотли и Марко Гудирич, както и кош на Ям Мадар за 100:99.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 6 декември Фенербахче ще излезе срещу Баскония на Коди Милър-Макинтайър, докато ден по-рано Реал ще гостува на Олимпиакос.

СТАТИСТИКА ОТ ФЕНЕРБАХЧЕ – РЕАЛ МАДРИД

 

СТАТИСТИКА ОТ ФЕНЕРБАХЧЕ – РЕАЛ МАДРИД

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани