Кадетите също с нов наставник

Стойо Чолаков ще дава наставления на 16-годишните национали

1672

Стойо Чолаков бе избран за наставник на националния ни отбор за кадети. Това стана ясно след последното за тази година заседание на Управителния съвет към Българската федерация по баскетбол. 

Стойо Чолаков е бивш баскетболист на Ямбол, с който има две бронзови отличия в НБЛ, съответно от 2011 и 2012 г. Негов баща е една от легендарните фигури в ямболския баскетбол Иван Чолаков. Стойо Чолаков има и кратък период начело на „жълто-сините“. Освен това, в последните години работи с подрастващите в клуба. 

Той си партнира с Даниел Клечков в националния ни отбор за юноши. Бившето крило бе в щаба на 18-годишните национали и на европейското в Дивизия Б, което се проведе в Румъния през миналото лято. В северната ни съседка нашите финишираха на 16-то място в класирането. 

Стойо Чолаков ще води кадетите на европейското първенство, Дивизия Б, което ще бъде в Плоещ (Румъния) от 4 до 13 август догодина. 

Предишна статияАсен Николов застава начело на юношеския национален отбор
Следваща статияМаргарита Маринкова ще работи с националните отбори за 18- и 20-годишни при жените
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."