9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропа"Червен" триумф в гръцкото дерби на кръга в Евролигата (видео)

„Червен“ триумф в гръцкото дерби на кръга в Евролигата (видео)

Селекцията на Йоргос Барцокас би ПАО у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Олимпиакос триумфира в гръцкото дерби на 29 кръг в Евролигата. Пред своите фенове в Двореца на мира и дружбата селекцията на Йоргос Барцокас се наложи над Панатинайкос със 71:65.

И ОЩЕ: Двата тима имат еднакъв баланс в класирането – по 18 успеха и 11 поражения, но „червено-белите“ имат предимство в директните срещи, заради което са четвърти в класирането. „Детелините“ са на пета позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Моузес Райт даде тон на Олимпиакос с рекордните в кариерата си в Евролигата 19 точки. Алек Питърс добави 11 и 5 асистенции.

Кендрик Нън завърши със 17 точки за Панатинайкос. С по 11 останаха Матиас Лесор и Динос Митоглу, като последният овладя и 16 борби за дабъл-дабъл.

КЛЮЧЪТ: След като изоставаха с 36:47, гостите се върнаха в двубоя с помощта на Кендрик Нън и Матиас Лесор, като сведоха пасива си до 49:50 в последната четвърт. Олимпиакос обаче не изпусна лидерството и благодарение на Моузес Райт, Алек Питърс и Филип Петрушев стигна до успеха с крайното 71:65.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 19 март Олимпиакос ще има визита на Анадолу Ефес, докато ден по-късно Панатинайкос ще спори с Цървена Звезда.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ПАНАТИНАЙКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани