9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаУбийствен Везенков с дабъл-дабъл в Евролигата (видео)

Убийствен Везенков с дабъл-дабъл в Евролигата (видео)

Българинът най-добър срещу Армани в Милано, но това не стигна на Олимпиакос

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков изигра един от най-силните си мачове в Евролигата. Усилията на българина обаче не стигнаха на Олимпиакос срещу Армани Милано след 79:90 при визитата му в мач от 22 кръг в турнира на богатите.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило се представи много силно за Олимпиакос, като оправда доверието на треньора си Йоргос Барцокас, започвайки сред титулярите. Александър Везенков оформи първия си дабъл-дабъл в надпреварата – 18 точки и 10 борби, които допълни с 2 асистенции и 1 открадната топка за рекордните за себе си през сезона 33 минути в игра.

От неговите съотборници Костас Слукас се отчете със 17 и 7 асистенции.

Кевин Пънтър бе най-резултатен за Армани Милано с 27 точки и 5 асистенции. Малкълм Дилейни се разписа с 16 и 5 асистенции. Серхио Родригес вкара 14 точки.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Гръцкият гранд на два пъти заличи двуцифрен пасив, благодарение на силното представяне на Александър Везенков. Българинът бе точен зад дъгата, за да остави надежда на Олимпиакос за 79:81 1.58 мин. преди края. Няколко успешни акции на Малкълм Дилейни и Кевин Пънтър обаче оставиха радостта от успеха в Милано.

И ОЩЕ: “Червено-белите” са с баланс от 11-11, като заемат 11-то място в класирането, докато италианците са трети с 14 успеха и 7 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 28 януари Александър Везенков ще се изправи срещу бившия си отбор Барселона, който гостува в Пирея. Армани Милано пък ще играе срещу Зенит.

СТАТИСТИКА ОТ АРМАНИ МИЛАНО – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани