13.5 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаТони Дечев: Тази победа е още една стъпка за класирането в следващата...

Тони Дечев: Тази победа е още една стъпка за класирането в следващата фаза

Безумно много грешки от наша страна, допълни треньорът на Балкан

Апелирах към момчетата да се нагодим към защитата на чехите, защото започнахме мача много добре, както и срещу Рилски спортист преди няколко дни. След това дали заради липса на концентрация, умора или ротациите, които започват в отбора, фокусът се губи и започваме да не изпълняваме основни елементи от играта. Естествено, те се възползваха от нашите слабости и се доближиха. На полувремето повиших малко тон, защото се случват ненормални неща. Правим анализи и всеки ден тренираме, а това продължава да се случва, което мен ме вбесяваше като треньор и трябваше да повиша глас. Може би това е повлияло по някакъв начин на момчетата да се събудят малко и видяхте, че ключова се оказа третата част, в която си върнахме разликата и нашето самочувствие. Оттам контролирахме мача до края, отново имаше амплитуди, но тази среща е изключително странна за анализ. Аз казах на момчетата, че не помня дали ми се е случвало да имам победа нито като играч, нито като треньор, след като съм направил 25 грешки и съм загубил 18 борби под нашия кош. Това се случва веднъж на 20 години и им казах, че това не можем да си го позволяваме никога повече„, заяви треньорът на Балкан Тони Дечев след успеха над Опава във ФИБА Къп. 

Балкан начело на класирането в групата си във ФИБА Къп (видео)

Безумно много грешки от наша страна. Не можах да разбера нашите двама високи играчи в лицето на Мануел Суарес и Калвин Годфри дали искаха да бъдат гардове, защото двамата имаха желанието да разпределят всяка топка, при положение, че аз исках от тях да отиграват под коша. Те направиха по 5 грешки и двамата, а това е нещо, което недопустимо за претенциите, които трябва да имаме. Не мога да си го обясня, никой не е искал това от тях, просто когато играчите започнат да правят нещо, единственият начин, по който можеш да ги спреш, е да ги смениш“, добави наставникът на ботевградчани, които записаха втори пореден успех в група D. 

Тази победа е още една стъпка за класирането в следващата фаза. Първата я направихме в Левице. Най-важната ще бъде срещу Керавнос, тъй като това е силен тим. В началото на сезона кипърците винаги играят силно във ФИБА Къп. Явно се фокусират върху този турнир и привличат скъпи чужденци. Така е и през този сезон, защото те дават разликата в отбора. Въпросът е дали ние ще можем да се справи и да контролираме четирима от техните баскетболисти, които се явяват основни, както и да се надяваме, че някои от местните състезатели няма да бъде изненадващ жокер. Ще направим всичко възможно да се подготвим добре. Те играят доста агресивно. Ако чехите бяха вкарали малко повече от това, което реализират, двубоят щеше да бъде съвсем различен, понеже това е силов отбор, който играе с много смени, но за наше щастие не им се получиха нещата. Играчите на Керавнос са по-качествени и на по-добро ниво. Ще ни трябват малко повече усилия и фокус, за да се справим с този тим“, смята Тони Дечев. 

„Пробвахме вариант с Димитър Димиров, в който той да тренира леко и да играе мачове, но това не се получава. Нито той се чувства добре, нито може да ни помогне, защото все още не е добре и се пази най-вероятно. Решихме да направим изследвания, на този етап няма нищо страшно, но все пак ще му трябва някакво време за възстановяване, тъй като аз искам всеки един от моите играчи да бъде здрав. Когато даден състезател е здрав, тогава може да даде нещо на отбора, иначе може да му се предоверим и да се получи обратният ефект“, завърши специалистът. 

ПрезGoogle
ИзточникTV1
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани