11.2 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияТодор Тодоров: Няма как да прегорят играчи, които са 20 години в...

Тодор Тодоров: Няма как да прегорят играчи, които са 20 години в професионалния баскетбол

В този двубой не ни вървеше абсолютно нищо от гледна точка на защитата, коментира наставникът на Спартак

Не мога да кажа какво точно се обърка. Ако трябва да съм честен, обърка се всичко. Щом сме получили 57 точки за едно полувреме, независимо от процента на стрелба, ние трябва да контролираме това нещо. Единственото нещо, което нашият отбор трябва да промени в подобни мачове, е манталитетът, с който подхождаме. Те подходиха с манталитет на победители и за мен това беше едно от нещата, заради които не успяхме в тази среща“, коментира треньорът на Спартак Тодор Тодоров след загубата от Рилски спортист със 78:104 в мач от НБЛ. 

Рилски скри топката на Спартак

Няма как да прегорят играчи, които са 20 години в професионалния баскетбол. Прегарянето не седи на дневен ред. Трябваше да контролираме мача, да не позволяваме на гостите да се откъсват, да сме агресивни и да не ни вкарват 57 точки през първото полувреме. Преди началото казах, че Рилски е отборът, който вкарва най-много средно в първенството, докато ние сме тимът, който допуска най-малко. Не успяхме да ги ограничим, вкарват средно по 96 точки. Опитахме се да ги ограничим до 75 – 80 точки. Това беше единственият начин да победиш този отбор в момента, но ние не успяхме да го направим„, каза още наставникът на плевенчани, които допуснаха първо поражение у дома в родния елит за сезона.  

„Не мога да използвам като оправдание това, че Рилецо имаше повече дни за почивка преди тази среща. Програмата ни е сгъстена, особено това, че играхме само преди няколко дни, но плюсът е, че по този начин се намираме в игрови ритъм. Дали това ни е попречило да се подготвим, до някаква степен може да се каже, но не е това причината да допуснем 57 точки. Може да си подготвен на базата на това да изпитваш определени затрудения, но в този двубой не ни вървеше абсолютно нищо от гледна точка на защитата, добави Тодор Тодоров.

„Мачовете не са толкова много. По-скоро ми се искаше това, което казах преди това, че ни предстоят пет доста тежки срещи. Моето желание беше да покажем един друга нагласа, но явно ни трябва време да си променим мисленето както за нас, така и на всички останали. Нищо не очаквам от мача срещу Балкан. Преди този двубой бях сигурен, че ще спечелим, но загубихме. Очаквам нашият отбор да показва лице, различно от това да загуби от Рилски с 30 точки“, завърши Тодор Тодоров. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани