13 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияРилски скри топката на Спартак

Рилски скри топката на Спартак

Самоковци продължават без поражение в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист записа осма поредна победа в НБЛ. Самоковци надиграха Спартак със 104:78 като гости в мач от 9 кръг в родния елит. Носителят на Купата и Суперкупата е едноличен лидер в класирането, без поражение и с двубой по-малко, докато плевенчани са втори с баланс от 7-2.

НАЙ-ДОБРИ: Брандън Рандълф отбеляза 22 точки плюс 5 борби за Рилски спортист. Димаджио Уигинс добави 17 и 5 борби. Еван Бати се включи от пейката с 16 точки. Чавдар Костов се отчете с 13 точки и 6 борби.

Евгени Хаджирусев бе най-добър за Спартак с 18 точки. Цветомир Чернокожев реализира 13 в добавка към 7 борби. Дейвид Хоутън и Ивко Ивков останаха с по 11 точки, като първият грабна и 7 борби.

РАЗВИТИЕТО: Рилецо взе нещата в свои ръце в началото и чрез Димаджио Уигинс, Чавдар Костов, Васил Попов, Александър Янев и Брандън Рандълф поведе с 25:13. Въпреки усилията на Евгени Хаджирусев и Мартин Маринов, гостите фиксираха 31:20 в своя полза след 10 минути игра.

През втория период серия от 6-2 на самоковци ги изстреля на бърза ръка до аванс от 16 точки. Цветомир Чернокожев и Ивко Ивков намалиха пасива на домакините на 13 точки, но Рилски отвърна чрез Брандън Рандълф и Чавдар Костов за 57:37 на голямата почивка.

След паузата Спартак не се отказваше и сведе изоставането до 14 точки с помощта на Евгени Хаджирусев, Ивко Ивков и Дейвид Хоутън. Самоковци не се забавиха и чрез Деян Карамфилов, Чавдар Костов и Александър Янев фиксираха 81:58 в края на третия период. В последната четвърт вицешампионите не допуснаха да бъдат притеснени.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 11 декември Рилски спортист ще приеме Шумен, докато Спартак ще почива в следващия кръг в НБЛ.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК – РИЛСКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани