Людмил Хаджисотиров: Нашият отбор е труден за опазване

Надявам се да станем още по-опасни, заяви треньорът на лидера в НБЛ Рилски спортист

538

Спартак е силен отбор, поздравявам го за сезона, който прави до този момент. Поздравявам и нашия тим, защото излезе много мотивиран още от самото начало и през по-голямата част от мача изпълнихме това, което имахме като идея и план за игра. Момчетата го направиха с концентрация и интензитет, което започна да дава резултати. Въпреки че сме вкарали 104 точки, имаме 15 тройки. По-важното е, че успяхме да опазим тримата периметрови играчи на домакините в лицето на Мартин Маринов, Станимир Маринов и Николай Стоянов, които са много опасни и вкараха общо 12 точки. Тримата създават много проблеми. Спечелихме борбата, а оттам вече се отвори и нашето нападение. Това не първият ни мач с 15 отбелязани тройки“, заяви треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след успеха в Плевен със 104:78 в мач от НБЛ. 

„Никога не можеш да изпълниш всичко в даден план за игра, но ние изпълнихме по-голямата част от нещата. Говоря за усилията и концентрацията. Ако поддържаме и подобряваме това, което аз искам, ще имаме и по-добри моменти занапред“, добави специалистът, чийто тим е на върха в родния елит с баланс от 8-0.

Рилски скри топката на Спартак

„Имахме идеи да атакуваме домакините под коша, с оглед на съставите. Това постепенно започна да дава резултати. Нашият отбор е труден за опазване, защото сме силни на този елемент, както и по периметъра, където разполагаме със стрелци. Човек трябва да си избере отровата. Тези победи ни дават увереност, но същевременно трябва да продължим да работим скромно и мотивирано“, допълни наставникът на самоковци. 

Ако трябва да съм честен, аз исках да играем срещу Ямбол, защото след като бяхме само с българи срещу Шоле във ФИБА Къп, стана ясно, че тримата ни американци няма да имат мач 11 дни. Притеснявах се, че ще излязат от ритъм, както и целият тим, но мога да кажа, че не си пролича в тази среща, което беше хубаво. В края се получи и разлика, което даде някакво спокойствие“, каза още Удо. 

Има ги и двете страни от това, че повече няма да играем във ФИБА Къп. С включването на Йордан Минчев и след това на Мирослав Васов тренировъчният процес ще се вдигне от гледна точка на интензитета и нивото, което ще ни помогне. Мачовете във ФИБА страшно много ни помогнаха, тъй като се намирахме в много сериозна група с много класни отбори. Контактът и играта срещу тези тела и тази агресия след това ни дава някакво преимущество в нашето първенство“, смята Людмил Хаджисотиров. 

„Могат да ме обвинят, че съм голям „крадец“, защото това е занаят и всеки сезон има страшно много неща, които гледаме. Нещо, което ни подхожда и на нас, се опитваме да го откраднем от треньорите във ФИБА Къп, но в това няма нищо срамно. Занаятите се крадат и трябва да се подобряваме постоянно„, коментира треньорът на лидера в родния шампионат. 

„Надявам се да станем още по-опасни, след като Йордан Минчев се включи в игра, но гледаме стъпка по стъпка. Неговото възстановяване върви много добре, скоро ще започне и тренировки. Яд ме е, че Мирослав Васов се контузи по този начин. Момчето се възстановява, от една седмица е без патерици и шина. Подобрява се с всеки ден, но ще трябва време“, поясни бившият гард. 

„Видяхте, че Шумен успя да победи Спартак на свой терен. Този отбор разполага с потенциал. Ако някой ги подцени, ще бере ядове. Ние ще си починем и след това ще се подготвим много сериозно за този съперник“, завърши Людмил Хаджисотиров. 

Предишна статияБерое не успя срещу участник във ФИБА Къп
Следваща статияТодор Тодоров: Няма как да прегорят играчи, които са 20 години в професионалния баскетбол
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."