10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияНБЛ с глоби на стойност 1200 лв.

НБЛ с глоби на стойност 1200 лв.

От лигата санкционираха технически нарушения

От Дисциплинарно-административния съвет към НБЛ обявиха наказанията след мачове от 18 кръг. От лигата наложиха санкции на обща стойност 1200 лв., заради технически нарушения. 

Ето и какви са решенията на ДАС към НБЛ: 

На заседание, проведено на 14.02.2022 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Любомир Амиорков – дежурен представител на БФБ на срещата между Левски и Балкан, проведена на 12.02.2022 г. в гр. София. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

– Налага на помощник-треньора на БК „Балкан“ – Преслав Пешев, глоба в размер на 300 (триста) лева на основание чл. 35 т.3 ДАП на НБЛ за отсъдено техническо нарушение в среща №86 между отборите на БК “Левски” и БК “Балкан”, проведена на 12.02.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ по време на срещата е отсъдено техническо нарушение на старши-треньора на БК „Балкан“ – Преслав Пешев. Нарушението е трето за сезона за длъжностното лице, което предопределя размера на наказанието.“

На базата на същия доклад ДАС реши

– Налага на Марио Литъл, състезател с №23 от отбора на БК „Левски“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №86 между отборите на БК “Левски” и БК “Балкан”, проведена на 12.02.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №23 от отбора на БК „Левски“ – Марио Литъл – е отсъдено техническо нарушение за реакция срещу съдийско отсъждане. Нарушението е първо за настоящия сезон на състезателя и е конкретно определено по размер в ДАП.

– Налага на БК „Левски“, имуществена санкция в размер на 300 (триста) лева на основание чл.35 т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение на скамейката, отсъдено в среща №86 между отборите на БК “Левски” и БК “Балкан”, проведена на 12.02.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ е отсъдено техническо нарушение на резервната скамейка на отбора на БК “Левски”. Нарушението е трето за сезона, което предопределя размера на наказанието му.“

ДАС разгледа и доклад на Владимир Атанасов – дежурен представител на мача между Академик Пловдив и Спартак Плевен, проведена на 11.02.2022 г. в Пловдив и реши:

– Налага на Николай Маринов, състезател с №33 от отбора на БК „Спартак Плевен“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №88 между отборите на БК “Академик Пловдив” и БК „Спартак Плевен“, проведена на 11.02.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №33 от отбора на БК „Спартак Плевен“ – Николай Маринов – е отсъдено техническо нарушение за реакция срещу съдийско отсъждане. Нарушението е първо за настоящия сезон на състезателя и е конкретно определено по размер в ДАП.“

Въз основа на доклад от Пламен Минков – дежурен представител на БФБ на Шумен – Черно море Тича от 12.02.2022 г. в Шумен ДАС реши:

– Налага на Веселин Георгиев, състезател с №10 от отбора на БК „Черно море Тича“, глоба в размер на 300 (триста) лева на основание чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №89 между отборите на БК “Шумен” и БК “Черно море Тича”, проведена на 12.02.2022 г.

На основание чл. 27 от ДАП, решението подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, е отсъдено техническо нарушение на Веселин Георгиев, състезател с №10 от отбора на БК „Черно море Тича“, за реакция срещу съдийско отсъждане. Нарушението е трето за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието.“

Въз основа на същия рапорт ДАС:

– Налага на Аристидис Папатеодору, състезател с №17 от отбора на БК „Шумен“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №89 между отборите на БК “Шумен” и БК “Черно море Тича”, проведена на 12.02.2022 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, е отсъдено техническо нарушение на Аристидис Папатеодору, състезател с №17 от отбора на БК „Шумен“, за реакция срещу съдийско отсъждане. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието.“

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани