Александър Янев: Те правиха доста грешки, от които ние се възползвахме

Аз съм За да играем в цикъл сряда - събота, споделя крилото на Рилски спортист

412

„Започнахме мача доста подготвени, доста концентрирани. На полувремето имахме 20 точки от транзиция в нападение, което е доста, а това ни даде по-голяма преднина за второто полувреме. В него искахме да запазим тази разлика и да играем по-добре и по-добре. Спартак има много добри играчи и съм сигурен, че оттук нататък те ще подобряват играта си, ще играят все по-добре. Те правиха доста грешки, от които ние се възползвахме и това ни позволи да отбележим лесни кошове. Това повлия и на разликата. Спартак е доста добър и тази разлика можеше да бъде и по-малка“, сподели баскетболистът на Рилски спортист Александър Янев след победата над Спартак със 104:78 в мач от НБЛ.

„Мисля, че тази година има доста отбори, които могат да се борят за челните позиции. Не може да подценяваме Левски, Балкан. На този етап не трябва да мислим за това, че ще завършим първи за сезона. Има много мачове. Интересно е. Така, че не се знае кой ще финишира първи или втори, 1-2 победи не означават нищо“, добави крилото, който остави на сметката на самоковци в тази среща 11 точки.

Доста се говореше за това, че предишния кръг почивахме. Това не оказва влияние. Ние сме професионалисти. Това, че играеш през 3 или 5 дни, не е проблем„, смята бившият национал.

„Опитът от ФИБА Къп мисля, че помага. Ние бяхме в тежка група, със силни отбори, с добри селекции. Всички видяха, че допуснахме някои загуби с по 30 точки във всеки мач. Това ни показа къде сме на картата и колко сме далече от европейския баскетбол. Може би натрупахме някакъв опит и ще го използваме занапред„, каза още Александър Янев.

Аз съм за игровия ритъм, за повечето мачове, да се играе във ФИБА Къп. Нямахме късмет там. Паднахме сме в такава група, не можахме да се противопоставим на тези отбори. И Балкан отпадна. Надявам се в следващите сезони да имаме повече отбори и да се борят, защото разликата е голяма между нас и тимовете в този турнир. Превъзхождат ни страшно много“, допълни варненецът.

„Аз съм За да играем в цикъл сряда – събота. Преди имаше такива междинни кръгове. Това е по-добре и за публиката. Когато играех в Чехия, постоянно се играеше по този начин. За мен е по-добрият вариант. Лигата и отборите трябва да решат дали това ги устройва„, е мнението на играча на самоковци.

Когато се завърне в игра Йордан Минчев, ще помогне страшно. Познаваме качествата му, неслучайно е привлечен в Рилски спортист. С него ще станем още по-силни. Във всеки мач трябва да излизаме концентрирани, независимо срещу кого играем. Всеки един играч трябва да бъде фокусиран и да дава всичко от себе си„, завърши Александър Янев.

Рилски скри топката на Спартак

Предишна статияТодор Тодоров: Няма как да прегорят играчи, които са 20 години в професионалния баскетбол
Следваща статияЕвгени Хаджирусев: От първата част ни тръгна много зле мачът
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."