13 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияТити Папазов: Когато ме предизвикват, аз това го мога най-добре

Тити Папазов: Когато ме предизвикват, аз това го мога най-добре

Играем добре, смея да кажа, че играем най-добре от всичките, добави президентът на Левски

„Ефективността между двата отбора е 106 срещу 44 за нас. Когато ме предизвикват, аз това го мога най-добре. Сега вече сме трети, не се знае колко време. Играем добре, смея да кажа, че играем най-добре от всичките. Само че видяхме чудеса. Видяхме, че 1-вият, 15-ият и 55-ият свириха мача между двата отбора, които играят най-добрия баскетбол„, бе мнението на президента на Левски Тити Папазов след победата на столичани над Спартак с 82:69 в среща от НБЛ. 

Чудесната защита по периферията бе постигната с работа. Имаме най-добрия треньорски екип, без мен. Димитър Ангелов и Божидар Гьорев перфектно анализират. Имаме доста различни стратегии в мачовете. Ние сме един от малкото отбори в България, които играят баскетбол спрямо съперника, а не да се събираме и да си играйкаме. Всички са приятно изненадани, включително и аз. Когато погледнах програмата, мислех, че ще започнем с пет загуби. Когато видях как играе Черно море Tича в началото, станаха шест. Една победа в Бургас ни даде шанс да натрупаме самочувствие. Голяма доза късмет, но много битка на мача с ЦСКА, но нещата се отпушиха. Моят учител Стоян Божанков ми казваше, че най-първо място е селекцията. Имаме изключителен джакпот в лицето на Джон Флорвиъс и Алън Арнет. Имаме двама безупречни и истински лидери като Асен Великов и Златин Георгиев, които дават възможност на опита и добротата да даде шанс на младите да се развиват. Много важна тройка на Марио Боянов през второто полувреме. Имаме едно изключително предимство. Всичко това, което на мен собствениците са ми причинявали, аз няма да причиня на Митко Ангелов и на Божо Гьорев. Играем освободено, можем да паднем от всеки, можем да победим всеки“, допълни специалистът, който пое функциите на старши-треньор, след като Димитър Ангелов и Божидар Гьорев бяха изгонени в края на третия период на срещата в зала „Триадица“. 

„В първия мач от сезона Арнет и Флорвиъс не можаха да играят, тъй като нямаха картотеки. Идеята беше да се спаси отборът, за да бъдем коректни към миналогодишните играчи, които запазиха честта на Левски. Аз мисля, че поредните победи можеха да бъдат повече. Имах претенции за някои ситуации в Самоков. Там и Николай Михайлов ни липсваше. Малко сме и къси, но аз съм дал дума на тези деца, които дойдоха. Благодаря на Юлия Боянова и Иван Гогов, че ми дадоха шанса да имаме тим, заради тези шест деца, които са при нас„, каза още Тити Папазов. 

Трябва да печелим време, за да може Левски да бъде спасен. Ние знаехме, че трябва да търсим победа с 13 точки днес. На последното прекъсване казах на моите играчи, че трябва да рискуват. Играч на месеца безусловно е Лъчезар Димитров. Вижте му първите срещи, вижте след мача с Черноморец. Това е един млад състезател, който в душата си носи Левски“, смята той. 

Неприятно е, че следващият ни мач от първенството е чак през януари. Ние обаче приемаме ситуациите такива, каквито са. Аз бях обещал на Арнет, че ако днес бием, утре ще пътува да се види със семейството си. Имаме мач в Балканската лига след два дни. Тези деца заслужават награда, но Митко ще вземе решение. На 14 януари очакваме препълнена зала в мача срещу шампиона на България“, завърши Тити Папазов. 

Левски се пребори със Спартак Плевен

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани