13.5 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияЛевски се пребори със Спартак Плевен (видео)

Левски се пребори със Спартак Плевен (видео)

Столичани завършват годината с победа в НБЛ, която е под №8 за тях през сезона до момента

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски записа осма победа в НБЛ. В своята зала „Триадица“ столичани се наложиха над Спартак с 82:69 в първия мач от 13 кръг в родния елит. Селекцията на Димитър Ангелов има в актива си и 4 загуби, като в момента е на втора позиция в класирането, докато плевенчани не успяха за четвърти пореден път и са с баланс от 7-5 на третата позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Джон Флорвиъс бе много полезен и оформи дабъл-дабъл за Левски – 22 точки и 11 борби. Алън Арнет добави 17, 8 борби и 5 асистенции. Златин Георгиев вкара 13 точки в добавка към 5 асистенции. Лъчезар Димитров финишира с 10.

Николай Стоянов бе най-резултатен за Спартак с 20 точки и 6 борби. Евгени Хаджирусев се разписа с 14. Николай Маринов остана с 12 точки.

И ОЩЕ: В игра след двуседмично отсъствие, заради травма, се завърна Станимир Маринов, който се задържа на терена 17 минути.

РАЗВИТИЕТО: Левски започна по-съсредоточено и поведе с 12:4 след успешни акции на Златин Георгиев, Николай Михайлов и Алън Арнет. Гостите обаче не се забавиха и отговориха чрез Николай Стоянов и Николай Маринов, за да обърнат до 16:13. Асен Великов и Златин Георгиев върнаха предимството на столичани за 17:16, но Цветомир Чернокожев и Евгени Хаджирусев не сбъркаха за 21:19.

През втория период Левски отново излезе напред с 32:27, след като Златин Георгиев, Асен Великов и Джон Флорвиъс се разписаха. Спартак отвърна чрез Николай Стоянов и Евгени Хаджирусев за 32:32. Джон Флориъс, Николай Михайлов и Асен Великов дадоха нов импулс на „сините“ за 45:38, а проблемите за Спартак се увеличиха с още един, след като Дейвид Хоутън напусна паркета с 5 лични нарушения.

След паузата Спартак стоеше близо, но Левски удържеше водачеството, воден от Асен Великов, Джон Флорвиъс и Алън Арнет. Спартак все пак сведе пасива си до 2 точки след няколко успешни акции на Николай Стоянов и Ивко Ивков. Бронзовият медалист в шампионата от миналия сезон пък остана без двама от своите треньори Димитър Ангелов и Божидар Гьорев, които бяха изгонени, а в ролята им влезе Константин Папазов.

В последната четвърт Джон Флорвиъс, Алън Арнет и Златин Георгиев дадоха преднина на Левски от 7 точки. Спартак се възползва от няколко прибързани стрелби на съперника и изравни за 64:64, след като Евгени Хаджирусев, Станимир Маринов и Николай Стоянов намериха верните решения в атака. С пети фаул двубоя напусна и капитанът на Левски Асен Великов, а неговите колеги Алън Арнет и Джон Флорвиъс вкараха за 69:64. Николай Маринов намали до 66:69, но Николай Михайлов, Джон Флорвиъс и Лъчезар Димитров реализираха и Левски оформи крайното 82:69 в своя полза.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Левски ще почива в следващия кръг в НБЛ, докато Спартак ще приеме Берое на 7 януари 2023 г.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – СПАРТАК

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани