5.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияРосен Барчовски: Призивът ми е утре да напълним залата

Росен Барчовски: Призивът ми е утре да напълним залата

Играчите са професионалисти и трябва да умеят да действат под напрежение, смята треньорът на ЦСКА

Ние имаме нужда да привлечем в най-голямата и най-хубава зала млади хора, деца, семейства или такива, които са свикнали да идват на мачовете. Това нещо се случи в тези първи два дни. От една страна е нашата продукция, важно е какъв баскетбол показваме, но от друга страна е важно да се популяризира това нещо. Трябва тази инерция, която имаме от класиране на европейско, от мача България – Португалия, където напълнихме залата в Ботевград, но най-вече от името на Александър Везенков, да работим всички ние заедно. Ние трябва да правим продукт. Ние не трябва да говорим негативно. Негативно може да се говори в кухнята, някъде на кьоше, да си казваме кривиците. Ние и вие зависим от този продукт, ако нас ни няма, и вие няма да имате работа. Взаимно е. Ако сме умни, а се надявам да сме такива, трябва да правим продукт, каза наставникът на ЦСКА Росен Барчовски по време на днешната пресконференция на финалистите в турнира за Купата на България – „червените“ и Левски.

Знам много добре, че лошата новина, критиките, скандалът се консумират повече. Не ми харесва това нещо. Аз съм лично съм настроен позитивно. Призивът ми е утре да напълним залата. Да, да я напълним. Ще повторя думите на Александър Чакмаков, че мечтите трябва да бъдат големи. За да стигнеш донякъде, трябва да са много големи мечтите. Затова призовавам всички утре да бъдат на мача. Ще бъде много хубаво„, допълни треньорът на „армейците“, които ще играят за златото в турнира за първи път от 2005 г.

Относно нашия отбор, ние така започнахме, че можехме да не се класираме сред 8-те отбора. След това класирането за Купата ми струваше успех. Сега се докарахме до положение да мечтаем за титла и да ни смятат за фаворити. Не смятам, че бяхме такива, ние бяхме едни от фаворитите. Стигнаха двата отбора, които си спечелиха двата мача на терена. Всички го видяхте. В случая ЦСКА – Левски. Това е добро за българския баскетбол, за българския спорт. Нашият отбор е здрав, нямаме проблеми от вчера. Ще се готвим за един много сериозен противник„, заяви Росен Барчовски.

„Не се притеснявам, че тима може да се пренавие. Играчите са професионалисти и трябва да умеят да действат под напрежение. Това им е казано. Знаят, че желаем да станем първи. Имат добра премия. Всички тези неща е по-добре да се знаят. Тук се вижда кой работи добре в такава обстановка. Ако Джокович, Федерер и Надал са най-силни в света, то не е защото са толкова силни физически, а просто защото имат убийствена психика на победители. Ако това беше някакъв редови мач от сезона, някаква доза подценявне може да се получи, но на финал за Купата, в такава обстановка, това е абсурд, а и аз няма да го допусна, защото изпитвам достатъчно уважение към съперника„, завърши той.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани