11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияТеодор Трифонов пред BBALL.BG: Нивото в Младежката Евролигата е наистина високо (видео)

Теодор Трифонов пред BBALL.BG: Нивото в Младежката Евролигата е наистина високо (видео)

Най-важното нещо е вярата, защото ако един състезател не вярва, че ще постигне целите си, той никога няма да успее, споделя юнощеският ни национал

В началото на месеца Теодор Трифонов взе участие в квалификационния турнир от Младежката Евролига, който се проведе в Белград. Юношеският ни национал и неговият Сборен отбор от таланти до 18 г. от Стария континент, в който участва и Ивайло Скрински, финишираха на четвърто място в надпреварата. 

Пред BBALL.BG Теодор Трифонов разказва повече за турнира в западната ни съседка, за конкуренцията и своето развитие. Ето какво сподели той:

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Teodor Trifonov (@t_trifonov5)

– Здравейте, Теодор! Какви са вашите впечатления след турнира от младежката Евролигата в Белград?

– Впечатленията ми са, че се играе се доста по-бързо и също така с повече контакт. Нивото е наистина високо и съм щастлив, че взех участие в този турнир.

– Какво е мнението ви за конкуренцията в надпреварата?

– Конкуренцията беше голяма и се видя по време на турнира. Всеки отбор, участващ на турнира, спечели поне един мач. Почти всеки двубой беше интригуващ и беше трудно да се предвиди кой може да спечели.

– С вашия отбор завършихте на четвърто място в крайното класиране. Доволен ли сте от представянето му?

– Всеки от отбора искаше да бъдем на финал, но първият ни мач се оказа срещу най-силния тим в групата и не успяхме да ги надиграем. Смятам, че можехме поне да спечелим последния, но няколко грешки в защита и нападение ни костваха мача, така че не мога да кажа, че съм доволен от четвъртото място.

– Как оценявате вашето лично представане на турнира?

– Представянето ми на турнира не беше лошо за мен, но личните ми очаквания бяха по-големи, особено в първите два мача. В следващите две срещи вече познавах повече съотборниците и треньора си, и играех по-добре за времето, което получавах.

Снимка: Еuroleaguebasketball.net

– Вдъхват ли подобни участия в младите играчи повече самочувствие и желание за развитие?

– Определено вдъхва повече самочувствие, все пак това е младежката Евролига. След подобни турнири всеки състезател се е по-мотивирал и иска да се развива.

– В момента се развивате в Испания. Разкажете ни малко повече за това…

– Този сезон преминах в Spanish Basketball Academy и съм на едно страхотно място за развитие. С отбора ми играем срещу най-добрите отбори в мадридския регион и се борим за участие на Файнъл Фор, където нивото също е доста високо.

Снимка: Личен архив

– Как се стигна до преминаването ви в SBA, както и до участието ви в младежката Евролига?

– През миналото лято с агента ми Антонио Илиев решихме, че искам да продължа развитието си извън България и така се стигна до оферта от испанския клуб, която впоследствие приех.

– Какви са вашите лични цели занапред?

– Все още не съм решил дали искам да продължа развитието си в колеж или да остана в Европа, но цел №1 със сигурност е НБА и Евролигата.

– Какъв съвет бихте дали на децата, които сега започват да тренират баскетбол?

– Постоянство, упоритост и себераздаване. Това са нещата, без които е невъзможно да се превърнеш в професионалист. Но най-важното нещо е вярата, защото ако един състезател не вярва, че ще постигне целите си, той никога няма да успее.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Antonio Iliev (@antonio.ilievv)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани