14.6 C
София
четвъртък, май 9, 2024
НачалоБългарияБалкан спечели турнира в Плевен след 17 тройки

Балкан спечели турнира в Плевен след 17 тройки

"Зелените" се справиха със Спартак във финала

Балкан спечели турнира в Плевен. В зала „Балканстрой“ тимът на Петър Златанович се справи със Спартак със 101:91 във финала на надпреварата.

Карл-Йохан Липс бе най-добър за Балкан с 24 точки плюс 5 борби (б.а. – естонецът бе автор на 6 от общо 17-те тройки на тима си в срещата). Николай Грозев добави 15 и 5 борби. С по 13 точки се отчетоха Илиян Пищиков, Мартин Сотиров и Майки Диксън. 

Капитанът на Спартак Станимир Маринов бе най-резултатен с 19 точки. Симеон Лепичев финишира с 16 и 9 борби. Николай Стоянов регистрира 13 точки. Джулиън Люис остана с 12 и 5 борби.

След няколко смени на водачеството, Балкан стигна до двуцифрен аванс за 31:21 след успешни акции на Илиян Пищиков, Николай Грозев и Георги Герганов. През втория период плевенчани сведоха пасива си до 2 точки чрез Станимир Маринов, Цветомир Чернокожев и Джон’Ил Фъджет с 42:44. Илиян Пищиков и Димитър Димитров все пак държаха „зелените“ напред за 52:44 на голямата почивка.

След паузата ботевградчани се възползваха от пропуските на съперника и чрез Мартин Сотиров, Карл-Йохан Липс и Илиян Пищиков увеличиха преднината си до 80:64. През последните 10 минути Балкан не даде инициативата и стигна до успеха.

За Балкан предстоят контроли с Крайова в Румъния на 23 и 24 септември.

Спартак пък ще играе срещу Берое на 27 септември.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

  1. […] „Казах на моите играчи в съблекалнята, че когато играеш финал, независимо в какъв турнир, той трябва да се спечели. Така се изгражда характер и се каляваш като победител, така че искаме да спечелим всеки един възможен финал. От тази гледна точка съм доволен„, заяви треньорът на Балкан Петър Златанович, след като тимът му спечели турнира в Плевен след 101:91 във финала срещу Спартак Плевен.  […]

  2. […] „Нормално да изхабя много нерви след този мач, не мога да стоя безучастен. На полуфинала срещу Чачак 94 се старахме повече, докато на финала загубихме лесно. Не се сборихме. Гледахме Балкан и срещу Раборнички в първия ден, очаквахме това, че ще играят с ниска петица. Това, че някой се е надскочил и е вкарал 17 тройки, ок. Имали са ден, вкара ли са. Мен ме интересува това, че ние допуснахме и много лесни кошове на пробив. Не искам да правя повече анализи, защото ще звучи като извинение. Имаше объркване и в нападение. Ще си направим изводите, продължаваме напред. Надявам се играчите да са здрави, защото в първия ден един от играчите имаше здравословни проблеми, сега се появи друг с такъв проблем. Това не е спирало още от започването на подготовката, всички минахме през това нещо“, заяви треньорът на Спартак Любо Минчев след загубата на своя тим във финала на турнира от Балкан с 9…. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани