23.8 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоНационални отбориСърбия без Неманя Недович на световното първенство

Сърбия без Неманя Недович на световното първенство

Гардът сам обясни мотивите за решението си да не играе за тима от западната ни съседка

Сърбия ще бъде без Неманя Недович на световното първенство. Баскетболистът е информирал за решението си да напусне тима селекционера Светислав Пешич и директора на националните отбори в западната ни съседка Драган Тарлац.

191-сантиметровият гард сам разкри мотивите си в официално изявление:

„За да избегна каквито и да било погрешни схващания в обществото, чувствам се длъжен да обясня причините да се оттегля от националния отбор на Сърбия за световното първенство. Въпреки че постоянно си поставям най-високите лични цели, осъзнах по време на подготовката ни, която винаги съм приемал с ентусиазъм, че в момента съм под оптималното ниво на представяне, необходимо за този калибър на конкуренцията и стремежите на нашия тим. 

За съжаление, не можах да изпълня ролята, която ми беше възложена, като по този начин ограничих потенциалния си принос към отбора. В интерес на тима и осъзнавайки, че колективът надделява над индивидуалните съображения, съобщих решението си на треньора Светислав Пешич. Изказвам искрена благодарност за доверието, което той ми оказа.“

Сърбия е в група B на световното първенство, където са още тимовете на Южен Судан, Китай и Пуерто Рико. Шампионатът на планетата ще започне на 25 август.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани