10 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоЕвропаСупер Везенков вдъхнови Олимпиакос срещу Жалгирис в Евролигата (видео)

Супер Везенков вдъхнови Олимпиакос срещу Жалгирис в Евролигата (видео)

Личен рекорд от борби за крилото в най-силната клубна надпревара на Стария континент

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков даде заявка за званието MVP на кръга в Евролигата. Българинът изведе своя Олимпиакос до победа над Жалгирис с 90:80 в първото му домакинство в турнира на богатите през 2022/2023. Селекцията на Йоргос Барцокас е с баланс от 2-0, докато литовците са с 2 загуби.

И ОЩЕ: Срещата в Двореца на мира и дружбата в Пирея се игра без публика. Причината е наказание, наложено от най-силната клубна надпревара на Стария континент на гръцкия първенец, заради невъздържаното поведение на феновете на „червено-белите“ в петия мач срещу Монако в плейофите през миналия сезон.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило измъчи защитата на съперника, като оформи първия си дабъл-дабъл за Олимпиакос през този сезон в Евролигата – 23 точки и 14 борби (б.а. – негов личен рекорд). Освен това, българинът остави в статистиката си 2 асистенции и 2 откраднати топки за 37 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 6/10 от средно разстояние, 2/4 от тройката и 5/6 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Мустафа Фал се отчете с 16 точки и 5 борби. По 15 добавиха Янулис Ларенцакис и Костас Слукас, като вторият направи и 6 асистенции.

Игнас Браздейкис бе най-резултатен бе Жалгирис с 21 точки. Кийнан Еванс завърши с 14. Тайлър Кавана остана с 12 точки и 7 борби.

КЛЮЧЪТ: Гостите заличиха пасив от 10 точки, за да се доближат до 70:74 в средата на последния период. Олимпиакос реагира с кошове на Александър Везенков, Янулис Ларенцакис и Шакил МакКисик за серия от 7-0, с което си върна предимството и остана сигурен до края.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 19 октомври Александър Везенков и Олимпиакос ще се изправят срещу Реал Мадрид на испанска земя, докато ден по-рано (18 октомври) Жалгирис ще приеме Виртус Болоня.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ЖАЛГИРИС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани