12.6 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияСтоян Петков се разделя с Ямбол

Стоян Петков се разделя с Ямбол

Крилото сам обяви това чрез социалните мрежи

Един от най-опитните играчи в НБЛ Стоян Петков обяви раздялата си с Ямбол, където прекара общо 12 години от професионалния си път. В последните два от тях крилото носи и капитанската лента, която получи след оттеглянето на Станислав Говедаров.

Ето какво написа Стоян Петков в профила си в социалната мрежа Фейсбук:

Приятели на баскетбола, фенове на БК ”Тунджа” Ямбол,

В кариерата на всеки спортист идва момент, в който трябва да вземе решение – да се оттегли от големия спорт или да намали темпото. Годините и натрупаните контузии са сериозен мотив за размисъл, а когато си бил част от един отбор като този на Ямбол, раздялата не е лесна.

Но решението е взето – на прага на новия сезон в НБЛ се оттеглям като капитан на ямболския отбор. Не се разделям с баскетбола. Не се разделям и с Ямбол, където се чувствам у дома заедно с моето семейство. Годините прекарани в града край Тунджа, емоциите от победите и загубите, часовете труд в емблематичната и трудна за покоряване от противниците зала „Диана” са част от мен и остават с мен и в бъдеще. Те не могат да се предадат с думи, но могат да мотивират младите след нас да гонят по-големи успехи.

Благодаря на всички, които през годините ми помогнаха да се изградя като спортист и личност! Благодаря на всички, с които заедно побеждавахме и преживявахме загубите, но обогатявахме историята на този обичан в Ямбол спорт!

Благодаря на най-вярната ямболска публика за стотиците аплодисменти и неповторимата атмосфера в обичаната зала „Диана”!

За мен беше чест!

Стоян Петков се превърна в основна фигура в състава на Ямбол през последните две десетилетия. Той облича за първи път екипа на „жълто-черните“ през 2008 г. и остава в зала „Диана“ до 2015 г. В този период роденият в Бургас баскетболист има два бронзови медала в НБЛ.

Вторият му период в Ямбол е от 2016 г. досега. През миналия сезон има на сметката си средно по 4.2 точки и 3.1 борби в общо 23 мача във всички турнири. С тима на Тони Дечев има полуфинал в турнира за Купата на България и 1/4-финал в родния елит.

В кариерата си досега Стоян Петков преминава още през Черноморец, Сливен и Балкан. С ботевградчани има сребро в първенството при мъжете.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани