5.6 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияБалкан си върна усещането за победа при визита във Варна (видео)

Балкан си върна усещането за победа при визита във Варна (видео)

Ботевградчани държат уверено второто място в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан се върна на победния път в НБЛ. В зала „Христо Борисов“ тимът на Небойша Видич се наложи над Черно море Тича с 84:72 като гост в двубой от 23 кръг в мъжкия ни елит. „Зелените“ са с баланс от 18-5 и заемат второ място в класирането, докато варненци са последни с 1 успех и 21 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Крисчън Джоунс и Амад Рори отбелязаха по 16 точки за Балкан, като вторият направи и 7 асистенции. Дерик Маркс добави 15.

Мартин Йорданов бе най-добър за Черно море Тича със 17 точки. Мартин Коцев се отчете с 11, 5 борби и 5 асистенции. Веселин Георгиев остана с 10 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: След равностойното начало Балкан поведе с 13:7 след успешнин акции на Крисчън Джоунс и Дерик Маркс. Домакините реагираха и чрез Веселин Георгиев и Мартин Коцев се доближиха на 1 точка. Балкан обаче отново взе нещата в свои ръце и с усилията на Денислав Вутев, Амад Рори, Дивон Уошингтън и Александър Гавалюгов фиксира 28:20 в своя полза. През втория период ботевградчани на няколко пъти стигаха до двуцифрена преднина с помощта на Илиян Пищиков, Дерик Маркс и Дивон Уошингтън, но Черно море Тича все пак остави разликата под 10 точки на почивката за 37:46 чрез Иван Спиров, Веселин Георгиев и Цветомир Куртев.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата „моряците“ се вдигнаха и водени от Мартин Йорданов, Веселин Георгиев и Мартин Коцев се озоваха на 5 точки зад съперника за 47:52. Балкан обаче не допусна отпускане и стигна до 14 точки преднина чрез Дерик Маркс, Дивон Уошингтън, Илиян Пищиков и Крис Минков за 67:53. През последната четвърт гостите увеличиха до +19 точки в своя полза, а Черно море Тича се вдигна на финален щурм, като се доближи на 11 точки, но за повече нямаше време.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 11 април Балкан ще излезе срещу Рилски спортист в дербито на 24 кръг в НБЛ. В същия ден Черно море Тича ще играе с Академик Пловдив.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – БАЛКАН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани