14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияСтойо Чолаков със сертификат от престижна програма за треньори на ФИБА

Стойо Чолаков със сертификат от престижна програма за треньори на ФИБА

Селекционерът на националния ни отбор за кадети до 16 г. приключи обучението си във FECC

Селекционерът на националния ни отбор за кадети до 16 г. Стойо Чолаков стана един от треньорите, завършили най-успешната и престижна програма за обучение на млади наставници в Европа. Тя носи името FIBA Europa Coaching Certificate.

„Важен за мен сертификат, но още по-важни бяха знанията, опита и контактите, които създадох на този FECC курс. Благодаря и на световноизвестните лектори, които отделиха време от своето, за да черпим знания от тях„, написа той в продила си в социалната мрежа Фейсбук. 

Пред две години Стойо Чолаков бе сред избраните наставници за програмата на ФИБА, заедно с колегата си от Рилски спортист Веселка Тодорова.

FECC е едно от най-престижните и полезни обучения за треньори. Вече десетки български наставници преминаха през него, сред които селекционерът на националния ни отбор за кадетки до 16 г. Силвия Пеева, един от помощниците на Росен Барчовски в националния отбор – Даниел Клечков, треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков, наставникът на Спартак Плевен Любомир Минчев, както и Христо Ценов, Теди Буков, един от треньорите в националния отбор по баскетбол на колички Владимир Искров.

Програмата дава старт и на бившия треньор Рилски спортист – Людмил Хаджисотиров, който е сред четиримата, завършили FECC и заслужили място сред наставниците за Мача на звездите в Европа при 18-годишните през 2013 г., в който участват играчи като Никола Йокич и Алберто Абалде.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани