14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориСребро за България от 3х3 турнира в Европейската отборна купа

Сребро за България от 3х3 турнира в Европейската отборна купа

Във финала тимът ни загуби от Словения

България спечели сребърните медали на 3х3 турнира от Европейската отборна купа в Братислава (Словакия). На финала момичетата ни отстъпиха на Словения с 6:21, като това бе едва втората им загуба в надпреварата. Бронзът отиде при Австрия.

Тимът ни бе в състав Мина Василева, Валентина Веселинова, Ема Динчева и Елена Драгоева. Само преди дни последната бе и в националния отбор за момичета до 17 г., завършил четвърти на Европейското първенство по баскетбол 3х3 в Крит.

Основната цел на проекта European Team Cup е да насърчи участието в спорт и физическа активност и да популяризира ползите за здравето от мини футбол, баскетбол 3×3 и плажен волейбол сред младежите в тази възраст.

Фокусът пада и върху социалната отговорност и насърчаването на участниците да допринасят активно за своите общности. Предлага им се възможността да участват в смислени доброволчески дейности, които решават социални проблеми и водят до положителна промяна.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани