Академик спечели турнира „Черноморски игри“ (видео)

Пловдивчани приключват участието си в надпреварата без загуба

448

Академик триумфира на турнира „Черноморски игри“, който се провежда във Варна в последните три дни. В последния си мач от надпреварата селекцията на Йордан Янков се наложи над Ямбол с 82:69.

Така пловдивчани финишират с баланс от 3-0 в морската ни столица. Това бе втори предсезонен турнир, спечелен от Академик, след този в Пловдив, който бе преди около две седмици.

Джъстин Маккол вкара 16 точки за Академик, гарнирани с 12 борби за дабъл-дабъл. Джейлън Минет добави 13 и 5 асистенции. Николай Маринов се отчете с 12 точки и 5 асистенции.

Геди Йозапайтис бе най-резултатен за Ямбол с 15 точки. Тайлър Къри приключи с 14 и 8 борби. Йоан Христов остана с 10 точки.

Академик даде само една част на съперника – третата, загубена с 16:19. В останалите три пловдивчани имаха предимство, от което се възползваха и стигнаха до успеха. За това им помогна и добрата успеваемост в стрелбата от игра – 52% срещу 40% за ямболии.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – ЯМБОЛ

Предишна статияБългария на финал на Европейската отборна купа в Словакия
Следваща статияСребро за България от 3х3 турнира в Европейската отборна купа
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."