10 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияСпортист взе дербито срещу Хебър

Спортист взе дербито срещу Хебър

11-та победа за тима от Своге в ББЛ А група

Спортист Своге спечели дербито с Хебър в регион Запад на ББЛ А група, побеждавайки своя съперник с 96:94 в столичната зала „Сейнт Джордж“. Мачът бе много оспорван през цялото време и бе решен с кош в последните секунди. След тази среща победителите вече са с баланс 11-6, докато опонентът им остава с 10-7.

Двубоят започна с много интрига още от първите минути. Тимът от Пазарджик поведе с няколко точки в началото, но в края на частта съперникът му обърна за 27:23. Хебър играеше много солидно в подкошието и поведе с двуцифрен аванс през втората четвърт. Спортист обаче компенсираше с точен мерник от тройката и на почивката намали изоставането си за 46:48.

След паузата играта вървеше кош за кош, като разликата така и не надвишаваше 3-4 точки, а решителната част започна с минимално предимство за отбора от Своге – 68:67. Символичните гости стигнаха до нов обрат след серия от 9-2 в началото на заключителния период.  Те поддържаха крехък аванс в следващите минути, но на два пъти воденият от Емил Горанов тим успя да изравни, включително 51 секунди преди сирената за 94:94. В оставащото време Герасим Николов пропусна да отбележи, а 2 секунди преди края Джими Хънт даде аванс на Спортист за 96:94. Хебър взе таймаут, но в малкото време, което имаше, отново пропусна и победата отиде за съперника.

Васил Голов бе най-резултатен за победителите с 24 точки. По 23 вкараха Борис Матраков (8 борби) и Джими Хънт (9 асистенции). Иван Тилев реализира 11 точки.

За отбора от Пазарджик водещ реализатор стана Стоян Петков с 23 точки, като овладя и 9 борби. Кирил Райков записа дабъл-дабъл от 21 и 11 борби. Герасим Николов се отчете с 12 точки, по 11 вкараха Станислав Славейков и Боян Тенев, а 10 има Юлий Арабаджийски.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани