8.6 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоБългарияТони Гуджино продължава с Академик

Тони Гуджино продължава с Академик

Крилото ще започне трети сезон в редиците на пловдивчани

Академик ще запази и в бъдеще един от най-опитните си играчи. От клуба обявиха, че Тони Гуджино ще бъде част от състава на пловдивчани и през следващия сезон.

Фактът, че играчи като Тони остават за трета поредна година е атестат за добрата ни работа не само с отбора, но и в цялата организация„, казва треньорът на Академик Йордан Янков.

207-сантиметровият баскетболист облече екипа на Академик през 2020 г. С пловдивчани има бронз в НБЛ и сребро от Delasport Балканска лига през 2020/2021.

През 2021/2022 Тони Гуджино участва в квалификацията за ФИБА Къп, както и в регионалната надпревара, където записва средно по 11.3 точки, 6.8 борби и 2.3 асистенции в общо 10 мача. По българските терени Тони Гуджино има средни показатели от 10.4 точки, 7.3 борби и 2.4 асистенции в 25 двубоя.

Преди да се присъедини към селекцията на Йордан Янков той преминава през родните Ямбол и Рилски спортист, както и през Бонкур, Масано, Монти, Лиеж, Финикс Галац и Динамо Букурещ.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани