18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияСпартак се пребори с Черно море Тича (видео)

Спартак се пребори с Черно море Тича (видео)

10-та победа за плевенчани в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак се върна на победния път в НБЛ. Пред своите фенове плевенчани надвиха Черно море Тича с 89:85 в среща от 15 кръг в родния елит.

И ОЩЕ: Отборът на Любо Минчев е с баланс от 10-5 на свои терен, докато варненци имат 6 успеха и 9 поражения и са шести.

НАЙ-ДОБРИ: Брайънт Томас бе най-добър за Спартак с 20 точки и 9 борби. Николай Стоянов добави 18. Родни Първис се разписа с 16 точки. Константин Тошков и Ивков Ивков приключиха съответно с по 12 и 10 точки.

Аверил Угба бе много полезен за Черно море Тича и оформи дабъл-дабъл – 28 точки и 17 борби. Тач Ънру финишира с 18 точки и 6 борби. Къртис Джоунс се разписа с 16 точки и 5 асистенции. Мартин Коцев регистрира 12, 10 борби и 5 асистенции.

РАЗВИТИЕТО: След равностойното начало Спартак все пак взе лидерството чрез Николай Стоянов, Родни Първис и Брайънт Томас за 21:12. Варненци отвърнаха с 8 безответни точки на Тач Ънру, но Ивко Ивков вкара за 26:20. Два коша на Мартин Коцев оставиха „моряците“ близо за 25:26. Във втория период гостите продължиха да тормозят Спартак чрез Тач Ънру и Къртис Джоунс, но плевенчани запазиха лидерството си чрез Родни Първис, Брайънт Томас и Константин Тошков за 52:40 на голямата почивка.

След паузата преднината на Спартак набъбна до 14 точки след успешни акции на Родни Първис и Брайънт Томас. Черно море Тича обаче не смяташе да се предава и чрез Тач Ънру, Аверил Угба, Марин Маринов и Костадин Лазаров излезе напред с 65:64. Константин Тошков даде глътка въздух на Спартак за 67:66. През последните 10 минути „моряците“ не позволиха на съперника да дръпне и 2.42 мин. преди края сведоха пасива си до 1 точка след кош на Аверил Угба. Родни Първис не сбърка за 82:79, но 4 поредни точки изведоха Черно море Тича напред за 83:82. Родни Първис в следващата атака бе точен за 84:83 в полза на Спартак, а след него Брайънт Томас стори същото на три пъти за 87:83, което стигна за крайния успех.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 13 януари Спартак ще приеме Балкан, докато Черно море Тича ще спори с ЦСКА ден по-късно.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК – ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани