17.9 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияЛюбо Минчев: Показахме хубаво лице

Любо Минчев: Показахме хубаво лице

Аз съм доволен от победата и старанието, заяви треньорът на Спартак

Процентът на стрелба е важен, но по-важното е, че показахме хубаво лице и и друг начин на игра в сравнение с този в Бургас, който беше срам. Аз съм доволен от победата и старанието. Да, имаше и грешки, които направихме, но не може без тях. Въпросът е, че първо победихме и показахме съвсем различен начин на игра, както и на отношение. Единственото, което не ми допадна, е големият брой изпуснати наказателни удари„, заяви треньорът на Спартак Любо Минчев след успеха над Черно море Тича с 89:85 в среща от 15 кръг в НБЛ. 

„След като играхме във Варна преди няколко месеца, казах, че когато този отбор е в пълен състав, ще бъде доста равностоен и много отбори ще имат проблеми срещу него. То се видя и при загубата на Балкан. Късата ротация е проблем за нас, особено за предстоящия месец, защото имаме мачове и от Европейската северна лига. Всяка седмица сме в цикъл сряда-събота. Младите момчета ни помагат в тренировъчния процес, но не са готови за мачовете. Трудно можем да издържим“, добави наставникът на плевенчани, които са с баланс от 10-5 в мъжкия ни елит този сезон. 

Не искам да коментирам ситуацията с двамата играчи, които са на проби при нас. Когато има някакво решение, информацията ще излезе от клуба. Станимир Маринов започна да тренира след Нова година, но неговата травма отново се обади. Направихме му ядрено-магнитен резонанс, но няма нищо сериозно. Не мога да кажа кога ще се върне. Същото важи и за Джулиън Люис, прекалено се проточи неговата контузия, която е неприятна“, уточни Любо Минчев. 

Ние нямаме шансове да се класираме на четвъртото място в нашата група от Европейската северна лига. Получиха се резултати за другите отбори, които не са добри за нас, а ние изпуснахме да спечелим срещу тима на Бакен Беърс, който можехме да победим. За пореден път играхме слабо през второто полувреме, същото се случи и в Дания. Смятам, че нашият акцент ще бъде върху това да използваме тези мачове за срещите от НБЛ. За нас те се явяват по-важни“, завърши Любо Минчев. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани