8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияБерое използва силна последна четвърт срещу Ямбол (видео)

Берое използва силна последна четвърт срещу Ямбол (видео)

Пети успех за старозагорци в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Берое отново се върна на пътя на успеха в НБЛ. В своята зала „Общинска“ отборът на Бойко Миленков се наложи над Ямбол с 91:76 в мач от 9 кръг в мъжкия ни елит. Старозагорци са с баланс от 5-4 и са четвърти в класирането, докато отборът на Тони Дечев има 2 победи и 7 загуби и е на осмо място.

НАЙ-ДОБРИ: Обина Олека навъртя на сметката на Берое 33 точки, като бе 15/19 при стрелбата си от средно разстояние, плюс 17 борби за дабъл-дабъл. Мартин Сотиров добави 17 и 5 борби. Дамян Минков вкара 12 точки. Александър Янев финишира с 10.

Джеремая Пейдж бе най-добър за Ямбол със 17 точки, 6 борби и 7 асистенции. Александър Матушев се разписа с 13. С по 12 точки останаха Константин Тошков, Тадж Ридли и Кръстан Кръстанов, като вторият грабна и 11 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: През първото полувреме двата състава си размениха по една част. Първата бе за Берое, който излезе напред с 19:14 чрез Мартин Сотиров, Обина Олека и Александър Янев. Вторият период пък ямболии увеличиха оборотите и чрез Джеремая Пейдж и Константин Тошков се доближиха до съперника след 39:41.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Ямбол стигна до обрат за 56:55 чрез Тадж Ридли и Александър Матушев. Последваха няколко смени на лидерството преди домакините отново да поведат с 6 точки чрез Обина Олека и Михаил Комбаков, с което фиксираха 68:63 след 30 минути. През последната четвърт Александър Янев, Обина Олека и Антон Кук направиха преднината на „зелено-белите“ 16 точки, което се оказа достатъчно за крайното 91:76.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 30 декември Берое ще приеме Спартак Плевен, а Ямбол ще гостува на Балкан.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – ЯМБОЛ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани