11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияСпартак излезе победител в здрав мач с Черноморец (видео)

Спартак излезе победител в здрав мач с Черноморец (видео)

4 поред за плевенчани в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак записа четвърта поредна победа в НБЛ. В своята зала „Балканстрой“ селекцията на Тодор Тодоров надви Черноморец с 84:77 в здрав мач, който сложи край на 4 кръг в родния елит. Плевенчани са без поражение, докато бургазлии имат баланс от 2-2.

НАЙ-ДОБРИ: Мартин Маринов бе най-добър за Спартак със 17 точки. Барет Бенсън и Ивко Ивков добавиха по 16, като първият грабна и 11 борби. Николай Стоянов вкара 13 точки плюс 6 борби.

Мунис Туту бе най-резултатен за Черноморец със 17 точки, 7 борби и 6 асистенции. Георги Боянов регистрира 15 и 9 борби. Николай Титков се отчете с 14 точки и 7 асистенции. Джъстин Уотс вкара 13. Макол Моайен остана с 10 точки и 13 борби.

РАЗВИТИЕТО: Бургазлии бяха по-концентрирани в началото и поведоха с 15:9 след успешни акции на Георги Боянов, Мунис Туту и Джъстин Уотс. Барет Бенсън, Николай Стоянов и Цветомир Чернокожев сведоха пасива на домакините до 16:19. През втория период Спартак на няколко пъти се доближаваше на 1 точка чрез Евгени Хаджирусев, Симеон Илиев и Цветомир Чернокожев, но бургазлии държаха лидерството, водени от Макол Моайен, Джъстин Уотс и Николай Титков. Серия от 10-0, дело на Мартин Маринов, Барет Бенсън и Цветомир Чернокожев, обаче обърна нещата в полза на Спартак за 38:31. Кош на Кинг Революшън фиксира 33:38 след 20 минути.

След паузата Черноморец се оказа на 1 точка от съперника, след като Георги Боянов, Макол Моайен, Мунис Туту и Николай Титков намериха верните решения в атака за 44:45. Ивко Ивков държеше Спартак напред, но Мунис Туту и Георги Боянов реализираха за 58:53 в полза на „акулите“ след 30 минути. През последната четвърт Черноморец стигна до +8 точки след тройка на Джъстин Уотс. Мартин Маринов и Ивко Ивков бяха точни за 59:63. Плевенчани не се забавиха и отново се оказаха напред за 72:67 след силна игра на Ивко Ивков, Николай Стоянов и Барет Бенсън. До финалната сирена отборът на Тодор Тодоров не се огъна.

И ОЩЕ: Симеон Лепичев не взе участие в срещата, заради контузия.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 3 ноември Черноморец ще приеме Левски, а същия ден Спартак ще гостува на Ямбол.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК – ЧЕРНОМОРЕЦ 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани