19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаВезенков в челото на още една класация

Везенков в челото на още една класация

Още едно признание за българина

На второ място сред баскетболистите в Евролигата към момента e поставен българинът Александър Везенков от специализирания сайт hoopshype.com.

Националът започна много силно новия сезон със своя Олимпиакос и за пет изиграни мача постигна средно 21 точки, 9.6 борби, 0.6 асистенции и коефициент на ефективност 26.2. Това му отрежда водеща позиция в класациите за ефективност и за най-много овладени борби до момента в турнира, второ място за най-много отбелязани точки средно на двубой, като изостава единствено от състезателя на Монако Майк Джеймс, който има 21.4, и пето място за най-много реализирани тройки – средно 2.8.

Нoopshype поставя Везенков на второ място след Джеймс в своята класация, според комбинираната статистика на баскетболистите и отборите. Българинът е с коефициент 26.12, докато Майк Джеймс има 27.62. В Топ 5 попадат още Василие Мицич от Анадолу Ефес и двама играчи на Фенербахче – Джонатан Мотли и Ник Калатес.

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани