12.7 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияТодор Тодоров: Отборът е на първо място

Тодор Тодоров: Отборът е на първо място

Радващо е, че успяхме да ограничим Черноморец под 80 точки, заяви треньорът на Спартак

„Честно казано, очаквах в моята глава мачът да изглежда по този начин. Не очаквах това, че няма да се отърсим толкова рано от напрежението, видя се, че може би пълната зала и очакванията на хората към нас дадоха едно напрежение, което тежеше през по-голямата част от мача. Черноморец демонстрира доста добър процент от далечна дистанция, особено през третата част. Това е стилът на този отбор, ние бяхме готови, но въпреки това радващото е, че го ограничихме под 80 точки. Това беше нашата цел, до този момент Черноморец имаше 90 или повече точки. Радвам се, че успяхме да се отърсим на моменти и да изконтролираме мача, което беше най-важното„, заяви треньорът на Спартак Тодор Тодоров след успеха над Черноморец с 84:77 в мач от НБЛ. 

Спартак излезе победител в здрав мач с Черноморец

Казах на момчетата в съблекалнята, че в представата на хората, идващи в залата и говорещи за баскетбол в Плевен, те са фаворити във всяка среща, независимо срещу кого играем. Може би това е нещото, с което трябва да се научим да играем. Все пак виждате, че самите играчи поставят това мнение за себе си и трябва да са готови да го покрият“, каза още бившият център.

Двубоите с ЦСКА и Левски изглеждаха лесни от гледна точка на разликата, но ние за всеки един мач се подготвяме по един и същ начин. Да, двата домакински мача бяха по-тежки от гледна точка на психологията, радващото е, че спечелихме. Няма да спра да повтарям, че отборът е на първо място. Той спечели и тази среща. Виждате, че ние сме тим, в който всеки един е готов да помага и да жертва своето его за това той да победи. Това е причината да спечелим„, добави наставникът на плевенчани. 

Имаме малко време до мача с Ямбол в четвъртък. През този сезон сме поставени като отбор, който е интересен за гледане. Това идва от телевизионната програма, ние сме длъжни да се съобразяваме с това нещо. Надявам се да се възстановим, особено емоционално и психически, както и да сме готови за тази среща, защото в зала „Диана“ се играе доста трудно. Ямбол е едно от позитивните неща в първенството през настоящия сезон. Не само заради това, че тимът разполага с двама много уважавани от мен баскетболисти, които през годините са били лицето на българския баскетбол, а и заради това, че хората в залата оказват подкрепа едни млади момчета, на които се дава шанс. Това е най-важното. Надявам се всички отбори да можем да си позволяваме това да развиваме млади играчи, които след време да са лицето на даден местен тим. Моето желание е да отговорим на играта на Ямбол, допълни Тодор Тодоров. 

По време на паузата за националните отбори съм предвидил план, в който да се подготвяме така, че през следващото прекъсване да сме без четирима национали“, завърши той. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани