18.5 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияСпартак би Пелистер и спечели турнира "Георги Христов"

Спартак би Пелистер и спечели турнира „Георги Христов“

Плевенчани с 4 поред в проверките

Спартак спечели турнира в памет на легендата Георги Христов, който се проведе в Ботевград. Селекцията на Тодор Тодоров надви македонския Пелистер с 94:89 във финала на надпреварата. Това е четвърти пореден успех за плевенчани в проверките.

Цветомир Чернокожев и Николай Стоянов се отчетоха с по 19 точки за Спартак, като първият грабна и 9 борби, докато вторият направи и 5 асистенции. Мартин Маринов и Николай Маринов добавиха по 16, като първият бе автор на 5 от 11-те тройки на тима си в срещата.

Барет Бенсън не се появи в игра за тима от Плевен, заради контузия.

Сеад Хаджифейзович и Донтей Карутерс бяха най-резултатни за Пелистер с по 17 точки. Райли Оуенс финишира с 14. Димитър Караджовски остана с 11 точки.

Интригата в двубоя се запази до самия край. 2.43 мин. преди финалната сирена Цветомир Чернокожев и Николай Стоянов изведоха Спартак напред с 90:87, но Донтей Карутерс бе точен за 89:90. Във финалните акорди Цветомир Чернокожев и Ивко Ивков подпечатаха победата на своя тим с крайното 94:89.

За Спартак предстои още една контрола до края на седмицата. На 2 октомври (неделя) от 17.00 ч. в зала „Балканстрой“ плевенчани ще приемат Шумен.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК ПЛЕВЕН – ПЕЛИСТЕР

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани