20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългари в чужбинаЯмбол надигра Левски

Ямбол надигра Левски

Тимът на Александър Алексиев ще играе на турнира, чийто домакин е

Ямбол се класира на финала на турнира, чийто домакин е. В своята зала „Диана“ тимът на Александър Алексиев победи Левски с 88:73 във втория мач от надпреварата.

Трей Сампсън отбеляза 22 точки за Ямбол след силно включване от пейката. Павел Маринов добави 18. Уилям Таварес се отчете с 13 точки и 6 борби. Георги Герганов вкара 10.

Алън Арнет бе най-добър за Левски с 15 точки. Марио Боянов завърши с 12. Момчил Кадиев остана с 11 точки. В групата на столичани за мача не бе Асен Великов.

През първото полувреме двата състава си размениха по една част, като след 20 минути игра резултатът бе 53:46 в полза на домакините. Ямболии не се забавиха и след паузата направиха аванса си 17 точки, водени от Трей Сампсън, Павел Маринов и Георги Герганов. До финалната сирена въпреки опитите на гостите да намалят пасива си, Ямбол запази лидерството и спечели.

Утре (30 септември) от 19.30 ч. Ямбол ще се изправи срещу ЦСКА във финала на турнира. От 17.30 ч. в зала „Диана“ в мача за третото място съперници ще бъдат Левски и Берое.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – ЛЕВСКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани