17.4 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Италия отново в кошмарите на Сърбия (видео)

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Италия отново в кошмарите на Сърбия (видео)

"Адзурите" заличиха пасив от 16 точки и триумфираха за трети пореден път срещу западните ни съседи

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Италия даде старт на втората фаза на световното първенство по най-добрия начин. В Манила селекцията на Джанмарко Поцеко отказа Сърбия със 78:76 в първия мач от група I на шампионата на планетата. Двата тима вече имат еднакъв актив в този поток – по 3 победи и 1 загуба.

И ОЩЕ: Това бе трети пореден успех за италианците над отбора от западната ни съседка, включително и тези от олимпийския квалификационен турнир в Белград през 2021 г. и от Евробаскет 2022.

НАЙ-ДОБРИ: Симоне Фонтекио навъртя на сметката на Италия 30 точки, като бе 11/15 в стрелбата от игра, плюс 7 борби. Марко Спису добави 14 и 5 борби. Луиджи Датоме, за който това е последен голям форум с националния отбор, се отчете с 10 точки.

Богдан Богданович бе най-резултатен за Сърбия с 18 точки. Огнен Добрич вкара 15. Никола Милутинов оформи дабъл-дабъл – 14 точки и 12 борби.

КЛЮЧЪТ: „Адзурите“ започнаха силно и чрез Симоне Фонтекио и Марко Спису поведоха с 20:10, но Сърбия все пак отвърна и намали до 19:23 в края на първата част. През втория период отборът на Светислав Пешич не се отказа и стигна до обрат, воден от Богдан Богданович, Ваня Маринкович и Огнен Добрич, за 42:40.

След паузата западните ни съседи не спряха дотук и дори увеличиха аванса си до 16 точки чрез Огнен Добрич и Никола Йович. Италия обаче намери отговор и се доближи след успешни акции на Симоне Фонтекио и Луиджи Датоме за 59:62. През последната четвърт сребърният медалист от Олимпиадата през 2004 г. не спря дотук и отново си върна водачеството чрез Алесандро Пайола, Симоне Фонтекио, Марко Спису и Лука Северини, като до края не го изпусна повече.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 3 септември (неделя) от 11.00 ч. Италия ще излезе срещу Пуерто Рико, докато четири часа по-късно Сърбия ще играе срещу Доминикана.

СТАТИСТИКА ОТ СЪРБИЯ – ИТАЛИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани