10.5 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: САЩ не се огънаха и пред Черна гора (видео)

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: САЩ не се огънаха и пред Черна гора (видео)

Американците са с баланс от 4-0 и гледат уверено към 1/4-финалите

КАКВО СЕ СЛУЧИ: САЩ продължават без грешка на световното първенство. Американците се справиха със съпротивата на Черна гора след 85:73 в двубой от група J на втория етап от шампионата на планетата. Селекцията на Стив Кър е с баланс от 4-0 на върха в този поток, докато „храбрите соколи“ са с 2 успеха и 2 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Антъни Едуардс се отчете със 17 точки за САЩ. Остин Рийвс добави 12. Джерън Джаксън Джуниър финишира с 11 точки.

Никола Вучевич бе най-добър за Черна гора и регистрира дабъл-дабъл – 18 точки и 16 борби. Кендрик Пери вкара 14.

КЛЮЧЪТ: Срещата започна вихрено за черногорците, които поведоха с 11:4. Това обаче не притесни САЩ, които направиха серия от 7-0 в края на първата част за 19:18 в своя полза. Надлъгването продължи и през втория период, като в края му Никола Вучевич и компания все пак водеха с 1 точка за 38:37.

След почивката американците все пак стигнаха до обрат и отново излязоха напред чрез Антъни Едуардс, Джерън Джаксън Джуниър и Тайрис Халибъртън за 61:55. В последните 10 минути черногорците намалиха до 2 точки за 62:64, но за повече нямаха сили.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 3 септември (неделя) от 15.40 ч. САЩ ще имат за съперник Литва, докато същия ден от 11.40 ч. Черна гора ще премери сили с Гърция.

СТАТИСТИКА ОТ САЩ – ЧЕРНА ГОРА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани