21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНационални отбориФранция елиминира Босна и Херцеговина на 1/4-финалите на европейското (видео)

Франция елиминира Босна и Херцеговина на 1/4-финалите на европейското (видео)

Тимът на Валъри Гарние продължава без загуба в турнира

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Франция не прояви милост към сензацията на Евробаскет 2021 за жени Босна и Херцеговина след 80:67 насред Страсбург. Срещата бе от 1/4-финалите на турнира, като селекцията на Валъри Гарние продължава без загуба на еврофиналите.

И ОЩЕ: Нов рекорд по борби в един мач бе поставен на европейското първенство. Баскетболистката на Босна и Херцеговина Джонкуел Джоунс овладя поразителните 24 борби, като остави в миналото предишното постижение, което си поделят три състезателки – по 21 борби. Това са Марго Дидек, Мария Вадеева и Куанитра Холингсуърт. Освен това, 27-годишната състезалка на Кънектикът Сън вкара и 29 точкки, което й донесе коефициент 39.

НАЙ-ДОБРИ: Сандрин Груда и Марин Йоханес отбелязаха по 15 точки за Франция. Енден Мийем добави 14. Габи Уилямс се разписа с 12 точки и 6 борби.

Единствено Джонкуел Джоунс завърши с двуцифрен точков актив за Босна и Херцеговина, който не можеше да разчита на контузената Марица Гаич.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 26 юни Франция ще играе срещу Беларус на полуфиналите на Евробаскет 2021. 

СТАТИСТИКА ОТ ФРАНЦИЯ – БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани