16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияШумен попари Берое с тройка със сирената (видео)

Шумен попари Берое с тройка със сирената (видео)

Драма до последната секунда в първия мач от 4 кръг в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Шумен спечели за първи път в НБЛ през 2022/2023. На свой терен тимът на Янко Янков измъкна победата в драматичен мач срещу Берое след 77:74, който постави началото на 4 кръг в родния елит. „Жълто-зелените“ имат в актива си и 3 загуби, докато старозагорци са с баланс от 2-2.

НАЙ-ДОБРИ: Адриян Секулов завърши с 18 точки и 7 асистенции за Шумен. Джавонте Елис добави 14 и 5 борби. Георги Кендеров и Ореолуапо Идоу регистрираха по 13 точки, като вторият грабна и 9 борби.

Корнелиъс Хъдсън бе над всички за Берое с 24 точки и 8 борби. Ерик Димитров се включи от пейката с 12. Александър Тодорович остана с 11 точки и 7 борби.

И ОЩЕ: В групата на домакините за срещата не бяха капитанът Виктор Серафимов и Николай Георгиев. 

КЛЮЧЪТ: Двубоят бе завързан и нито един от двата тима не успя да вземе солиден превес, като развръзката бе оставена за последните секунди.

В средата на четвъртия период домакините имаха аванс от 7 точки, дошъл след кош на Адриян Секулов за 66:59. Берое обаче не се отказваше и чрез Дариъс Хол, Дарин Иванов и Ерик Димитров стигна до равенство за 68:68. Надлъгването продължи, а 31 секунди преди сирената Ореолуапо Идоу с кош отново даде лидерството на Шумен за 74:71. В следващата атака гостите изравниха за 74:74 с далечен снаряд на Корнелиъс Хъдсън. Последното нападение за отбора на Янко Янков се оказа успешно, след като Майк Адеунми не трепна зад дъгата със сирената, за да оформи крайното 77:74.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 3 ноември (четвъртък) Шумен ще гостува на Академик в Пловдив, а ден по-късно Берое ще бъде домакин на Балкан.

СТАТИСТИКА ОТ ШУМЕН – БЕРОЕ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани