8.3 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Доминикана и Филипините подобриха рекорд по посещаемост (видео)

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Доминикана и Филипините подобриха рекорд по посещаемост (видео)

Карл-Антъни Таунс изведе отбора си до победа пред повече от 38 000 зрители в Манила

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Двубоят между Доминикана и Филипините от група А на световното първенство ще се помни дълго. Срещата бе спечелена от отбора на Нестор Гарсия с 87:81.

И ОЩЕ: Още един рекорд бе подобрен в първия ден на световното първенство. Мачът между Доминикана и Филипините бе наблюдаван от невероятните 38 115 зрители във „Филипини Арена“, която се намира в Манила. Предишното най-добро постижение е от финала на шампионата на планетата в Торонто през 1994 г. Тогава САЩ разбиват Русия със 137:91 пред 32 616 души.

НАЙ-ДОБРИ: Центърът на Минесота Карл-Антъни Таунс бе много полезен и оформи дабъл-дабъл за Доминикана – 26 точки и 10 борби. Виктор Лиз добави 18 и 6 борби. Андрес Фелиз се отчете с 12 точки, 6 борби и 8 асистенции.

Джордан Кларксън бе над всички за Филипините с 28 точки, 7 борби и 7 асистенции. Юни Мар Фехардо остана с 16 и 7 борби.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 27 август (неделя) от 11.00 ч. Доминикана ще излезе срещу Италия, докато същия ден от 15.00 ч. Филипините ще имат среща с Ангола. 

СТАТИСТИКА ОТ ДОМИНИКАНА – ФИЛИПИНИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани