10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияВасил Врачев: Зала "Строител" години наред е съвместявала успешно тренировки и състезания

Васил Врачев: Зала „Строител“ години наред е съвместявала успешно тренировки и състезания

Академик приветства идеята за връщане на спортното съоръжение на Общината

Академик приветства идеята за връщане на зала “Строител” на Община Пловдив. Това става ясно от изявление на президента на клуба Васил Врачев, публикувано на официалната страница на клуба в социалната мрежа Фейсбук. 
 
„Приветстваме идеята Община Пловдив да си върне владението на зала „Строител“, тъй като ние сме един от клубовете, които са потърпевши от липсата на такива съоръжения в града, заявява президентът на Академик Васил Врачев. 

Колодрума“ обаче е твърде голяма за мачовете от вътрешното първенство, а когато зала „Сила“ е заета с провеждането на други мероприятия, ние буквално трябва да играем извън Пловдив. Така се случи преди няколко години, когато изиграхме 5-6 мача в Перущица и това се отрази на резултатите ни, без да говорим за финансовата страна на тези пътувания“, допълва той. 

В Академик тренират общо 12 отбора при подрастващите, които също няма къде да се изявят при участието си в турнири. Това е причината в началото на есента пловдивските таланти да домакинстват в мача си срещу бургаските си връстници в залата в Стара Загора. Подобно е положението и с мъжкия тим, който подреди началото на програмата си с четири поредни гостувания заради невъзможността да е домакин, предвид ангажираността на зала „Сила“. Резултатът след 3 изиграни срещи извън Пловдив е 3 поредни загуби. 

„Зала „Строител“ години наред е съвместявала успешно тренировки и състезания по баскетбол и по волейбол. Тук са играни едни от най-паметните мачове на Академик в годините, когато и аз съм бил състезател, тук бе и бенефисът на незабравимата Пенка Стоянова. Уверен съм, че ако Община Пловдив си върне собствеността и стопанисването на залата, тя отново ще стане притегателен център за привържениците на баскетбола и волейбола в града, а наоколо има и много подходяща инфраструктура за други спортни дейности – има парк, тенис кортове и открити игрища за стрийтбол“, казва Васил Врачев. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани