14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Германия удари Словения за 5-0 (видео)

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Германия удари Словения за 5-0 (видео)

Денис Шрьодер с дабъл-дабъл за Бундестима

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Германия постигна пета поредна победа на световното първенство. В Окинава селекцията на Гордън Хърбърт надигра Словения след 100:71 в последната среща от група K на шампионата на планетата.

И ОЩЕ: Немският тим приключва на върха в своя поток без поражение, докато еврошампионите от 2017 г. са втори с 4-1. И двата отбора ще играят на 1/4-финалите на турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Денис Шрьодер бе много полезен за Германия и оформи дабъл-дабъл – 24 точки и 10 асистенции. Даниел Тайс добави 14 и 7 борби. Айзък Бонга приключи с 12 точки и 5 борби.

Лука Дончич бе най-добър за Словения с 23 точки, 6 борби и 6 асистенции. Клемен Препелич остана с 12.

КЛЮЧЪТ: Словенците започнаха по-съсредоточено и поведоха с 25:11 след 10 минути игра, водени от Лука Дончич. През втория период германците намериха начин да отговарят и с помощта на триото Денис Шрьодер, Даниел Тайс и Айзък Бонга стигнаха до обрат за 38:34 в своя полза. В третия период Бундестима направи серия от 13-0, за да дръпне с 21 точки и до края не изпусна инициативата.

СТАТИСТИКА ОТ ГЕРМАНИЯ – СЛОВЕНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани