12.1 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Италия в Топ 8 на света след 25-годишна пауза (видео)

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Италия в Топ 8 на света след 25-годишна пауза (видео)

"Адзурите" преодоляха Пуерто Рико в последния си мач от груповата фаза

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Италия се класира за елиминационната фаза на световното първенство. Момчетата на Джанмарко Поцеко се наложиха над Пуерто Рико със 73:57 в последния си мач от група I на турнира. Италианците са с баланс от 4-1 в този поток, докато пуерториканците имат 3 успеха и 2 поражения.

И ОЩЕ: „Адзурите“ намериха място в Топ 8 на шампионат на планетата за първи път от 1998 г. насам. Тогава в Гърция Италия финишира на шесто място, записвайки баланс от 5-4.

НАЙ-ДОБРИ: Джампаоло Ричи и Стефано Тонут отбелязаха по 15 точки за Италия. Симоне Фонтекио оформи дабъл-дабъл – 12 и 12 борби. Луиджи Датоме се разписа с 11 точки, като той изигра своя двубой №200 с представителния тим на страната си.

Тремънт Уотърс бе най-резултатен за Пуерто Рико с 13 точки. Джордан Хауърд остана с 11.

КЛЮЧЪТ: 3.33 мин. преди края на третия период резултатът бе равен – 43:43. Луиджи Датоме и Симоне Фонтекио обаче изведоха Италия напред с 51:44. Тройка на Джордан Хауърд остави надежди на Пуерто Рико след 47:51 след 30 минути. В последната четвърт Луиджи Датоме даде искрата на „адзурите“ за серия от 8-0, а с тройка на Джампаоло Ричи те увеличиха аванса си до 13 точки и оттам връщане нямаше.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1/4-финалите на световното първенство Италия ще излезе срещу олимпийските шампиони от САЩ или срещу Литва. 

СТАТИСТИКА ОТ ИТАЛИЯ – ПУЕРТО РИКО

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани