11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Богдан Богданович: Една от най-добрите групи момчета, с които съм...

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Богдан Богданович: Една от най-добрите групи момчета, с които съм тренирал (видео)

Наистина съм много щастлив и благодарен, добави капитанът на Сърбия

Богдан Богданович изведе Сърбия до финал на световното първенство. Гардът реализира 23 точки при успеха над своя тим над Канада след 95:86 на полуфиналите на шампионата на планетата в Манила.

„Канада е невероятен отбор. Двубоят бе много тежък, от първата до последната минута. Алекса Аврамович наблюдаваше внимателно играта на Шай Гилджъс-Александър в последните дни, което му донесе успех. Защитата му беше невероятна. Огнен Добрич бе страхотен и в двете посоки. Никола Милутинов и Марко Гудурич също играха добре. Всички положиха усилия, това е отборна победа„, заяви Богдан Богданович.

Наистина съм много щастлив и благодарен. Знам колко усилия положихме от първия ден. Треньорът беше строг с нас, за мен също беше тежко. Докато бях извън националния отбор няколко години забравих какво значи да се бориш. В НБА има хора за всичко, а тук трябва сам да правиш всичко. Минахме през всичко това и стигнахме до финала“, добави капитанът на Сърбия, който разкри, че след всеки мач получава съобщения от Никола Йокич.

„В живота получаваш само няколко такива шанса да играеш на световно първенство.  Това е една от най-добрите групи момчета, с които съм тренирал„, смята Богдан Богданович.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани