15.7 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: САЩ капитулираха пред вдъхновена Германия (видео)

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: САЩ капитулираха пред вдъхновена Германия (видео)

За първи път в историята си немският тим ще играе на финал на шампионат на планетата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Германия записа паметна победа в баскетболната си история. В Манила тимът на Гордън Хърбърт издържа на натиска на САЩ и триумфира във втория полуфинал на световното първенство след 113:111.

И ОЩЕ: За първи път немският тим ще се включи в битката за титлата от шампионат на планетата. До момента най-доброто класиране на Германия на такъв форум е трето място от турнира в Индианаполис през 2002 г.

НАЙ-ДОБРИ: Андреас Обст се превърна в герой за Германия в този двубой, след като отбеляза 24 точки, гарнирани с 6 асистенции. Франц Вагнер вкара 22 плюс 5 борби. Даниел Тайс добави 21 точки и 7 борби.

Антъни Едуардс бе най-добър за САЩ с 23 точки и 8 борби. Остин Рийвс се разписа с 21. Микал Бриджис остана със 17 точки.

КЛЮЧЪТ: Двата състава си размениха по една част през първото полувреме, като на голямата почивка САЩ водеха с 60:59. След паузата последваха няколко смени на водачеството преди немският тим да излезе напред със 70:64 след успешни акции на Даниел Тайс и Франц Вагнер. Тайрис Халибъртън и Джош Харт държаха американците близо до съперника, но от другата страна Франц Вагнер, Андреас Обст, Айзък Бонга и Денис Шрьодер не сбъркаха за преднина от 10 точки в полза на Бундестима – 94:84 в края на третия период.

Във финалните 10 минути Германия държеше нещата под контрол преди серия от 7-0, вдъхновена от Антъни Едуардс, да даде нов шанс на олимпийските шампиони за 103:106. Остин Рийвс пък бе точен на два пъти от фаул линията за 107:108.

Отново Андреас Обст не трепна зад дъгата за 111:107, а Остин Рийвс накара Германия да трепери в края, след като бе точен за 111:113, но за повече нямаше време.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В неделя (10 септември) от 15.40 ч. Германия ще премери сили със Сърбия във финала на световното първенство. Същият ден от 11.30 ч. САЩ ще имат за съперник Канада в дуела за бронза.

СТАТИСТИКА ОТ САЩ – ГЕРМАНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани