12.6 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияШумен взе двама българи и четирима чужденци

Шумен взе двама българи и четирима чужденци

Ивайло Тонев, Алън Куршумов, Браян Камерън, Джъстин Кохайда и Уилфрид Ликей ще помагат на "жълто-зелените" през новия сезон

Трима играчи от САЩ, един от Белгия и двама българи подсилват Шумен в НБЛ. Това съобщиха на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в областния град треньорите Янко Янков и Звонко Папак, капитанът на тима Никола Николов и новото попълнение Браян Камерън.

Групата, с която работим заедно с включените юноши на клуба, е около 15 човека. От началото на тази седмица започнахме подготовка с основната група състезатели. Има още малко време за корекции в състава и евентуално за привличане на още състезатели„, каза треньорът на Шумен Янко Янков.

Той припомни, че отборът за трети пореден сезон ще играе в мъжкия елит.

„Понатрупахме опит сред най-големите, определено все още като резултати, като качество на играта сме по-назад, но винаги за нашия клуб фокусът е бил детско-юношеската школа и плавното развитие на отбора. През този сезон ще разчитаме на четирима нови състезатели от чужбина – трима от САЩ и един от Белгия„, отбеляза Янков.

Новопривлеченият гард Браян Камерън от САЩ е за втора година в Европа. През предишния сезон се състезава във Финландия. Другото ново попълнение е американецът Дейвид Закъри Ролинс, който е за втори сезон в Европа, а последната година изкарва в Дания. На позиция 5 ще действа белгиецът Джъстин Кохайда, който е висок 206 см. и има опит като част от първенство на Нидерландия и Белгия. Четвъртият чуждестранен състезател Уилфрид Ликей от САЩ е новобранец, на 24 години, висок е 206 см.

От българските състезатели от предишния сезон доста малка част останаха в състава. Сред тях е капитанът на отбора Никола Николов, който ще бъде водещата фигура от местните момчета, след като е възстановен след контузия, получена в края на миналия сезон. Имаме подписан договор с Ивайло Тонев, привлечен от отбора на Хасково, но с опит в НБЛ. Състезавал се е за Черноморец и играе на позиция 3. Ще разчитаме и на Росен Иванов, треньор в школата, който се състезава за нас и през миналия сезон, както и на Алън Куршумов, завършил колеж в САЩ. Останалата част от състава ще бъдат юноши на клуба. С тези състезатели цяло лято не сме спирали да работим. Част от тях бяха в основата на миналогодишните резултати на отбора ни в ББЛ А група и епизодично получаваха време и в първия отбор„, уточни Янко Янков.

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани