16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски: Голям успех за българския баскетбол, горд съм с моите играчи

Росен Барчовски: Голям успех за българския баскетбол, горд съм с моите играчи

В България никой не вярваше, че ние ще спечелим, затова е голяма изненада, допълни наставникът

Искам да кажа, че съм много щастлив и много горд с моите играчи. Това е страхотен успех за българския баскетбол, защото ние пропуснахме 10 години от европейските шампионати. Последният път бе през 2011 г. в Литва, когато отново водих тима. Това е третото ми европейско с България”, заяви селекционерът на представителния ни тим Росен Барчовски след успеха над Латвия с 66:65.

Относно мача, без някакъв страхотен баскетбол показахме характер. Намерихме начин да се върнем в резултата, след като ни водеха с 13 точки. Беше трудно да контролираме двубоя, да се борим, да намерим енергия, за да обърнем. В края играхме умно със страхотно сърце. Сега е трудно да направя анализ, след като преди малко сме се класирали на европейско, което бе основната ни цел”, добави наставникът на България, който прати тима ни на шампионат на Стария континент за първи път от десетилетие.

В България никой не вярваше, че ние ще спечелим, затова е голяма изненада. Във всеки един момент аз обаче вярвах в отбора. Негативните неща мотивираха най-вече мен като треньор. За този мач не бих променил нищо”, завърши Росен Барчовски.

България с лъвски скок на Евробаскет 2022 (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани