18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияРилски спортист без Йордан Минчев на старта на плейофите в НБЛ

Рилски спортист без Йордан Минчев на старта на плейофите в НБЛ

Крилото на самоковци ще пропусне първия мач от серията срещу Академик Пловдив

Йордан Минчев ще пропусне старта на плейофите в НБЛ. Крилото на Рилски спортист е с наложена санкция „глоба в размер на 200 (двеста) лева и с лишаване от състезателни права за една среща, на основание чл.34, т.2 от ДАП на НБЛ, за персонално дисквалифициращо нарушение, отсъдено в среща №156 между отборите на БК “Шумен” и БК “Рилски спортист”, проведена на 24.04.2023 г.“. Това обявиха от НБЛ след последното заседание на ДАС към лигата.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №17 от отбора на БК „Рилски спортист“ – Йордан Минчев е отсъдено персонално дисквалифициращо нарушение. Предвидените наказания в чл.34, т.2, от ДАП на НБЛ се прилагат кумулативно, поради което при нарушаване на разпоредбата се налагат както глоба, така и принудителна мярка, строго определени в ДАП.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.2 не подлежи на обжалване.“

Освен това, Йордан Минчев е глобен и със 100 лв., заради техническо нарушение.

Това означава, че 203-сантиметровият баскетболист няма да бъде по екип в мач №1 срещу Академик Пловдив на 2 май (вторник) от 19.00 ч. Срещата ще бъде в „Арена Самоков“.

Ето и какви са останалите решения на ДАС: 

Налага на Николай Михайлов, състезател с №11 от отбора на БК „Левски“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №153 между отборите на БК “Левски” и БК “Академик Пловдив”, проведена на 19.04.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с № 11 от отбора на БК „Левски“ – Николай Михайлов е отсъдено техническо нарушение. Наказанието е конкретно определено в ДАП.“

На същото заседание бе разгледан доклада на Владимир Атанасов за Левски – Ямбол. Въз основа на този рапорт ДАС реши:

Налага на Павел Маринов – състезател с №10 от отбора на БК „Ямбол“ – глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №158 между отборите на БК “Левски” и БК “Ямбол”, проведена на 22.04.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №10 от отбора на  БК „Ямбол“ – Павел Маринов е отсъдено техническо нарушение. Наказанието е конкретно определено в ДАП.

Въз основа на доклада на Пламен Минков за Шумен – Балкан ДАС:

Налага на старши-треньора на БК “Шумен” – Янко Янков, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №154 между отборите на БК “Шумен” и БК “Балкан”, проведена на 19.04.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на старши-треньора на БК “Шумен” – Янко Янков е отсъдено техническо нарушение. Наказанието е конкретно определено в ДАП.

Въз основа на същия доклад ДАС:

– Налага на старши-треньора на БК “Балкан” – Преслав Пешев,  глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 154 между отборите на БК “Шумен” и БК “Балкан”, проведена на 19.04.2023 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на старши-треньора на БК “Балкан” – Преслав Пешев е отсъдено техническо нарушение. Наказанието е конкретно определено в ДАП.

ДАС се запозна и с доклада на Чавдар Зехиров – дежурен представител мача Академик Пловдив – Балкан, проведена на 22.04.2023г. в гр. Пловдив. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП,Дисциплинарно-административният съвет реши:

– Налага на Пол Джаксън, състезател с №3 от отбора на БК „Балкан“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №157 между отборите на БК “Академик Пловдив” и БК “Балкан”, проведена на 22.04.2023г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №3 от отбора на БК „Балкан“ – Пол Джаксън е отсъдено техническо нарушение. Наказанието е конкретно определено по размер в ДАП.

ДАС разгледа и доклада на Тодор Иванов за мача Балкан – Спартак Плевен и реши

УКАЗВА: на БК „Балкан“ да осигури забавление за публиката при домакински срещи на клуба на основание чл. 40, т. 35 ДАП на НБЛ във връзка с чл. 58, раздел XVI “Развлечения на зрителите на полувремето“ от Правилата за провеждане на държавно първенство – мъже на НБЛ (Правилата).

Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, в среща № 161 между отборите на БК „Балкан“ и БК „Спартак Плевен“, проведена на 26.04.2023 в гр. Ботевград, не е осигурено забавление за публиката, което се наказва на основание чл.40, т.35 ДАП на НБЛ с наказание до 500 лева. Указанието следва да бъде изпълнено до следващата домакинска среща на клуба, в противен случай на същия ще бъде наложена санкция в размер до 500 /петстотин/ лева, съгласно чл. 40, т. 35 ДАП на НБЛ във връзка с чл. 58, раздел XVI “Развлечения на зрителите на полувремето“ от Правилата за провеждане на държавно първенство – мъже на НБЛ (Правилата).

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани