12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориРосен Барчовски: Тръгваме, за да играем добре, достойно, равностойно

Росен Барчовски: Тръгваме, за да играем добре, достойно, равностойно

Мечтая си да излезем от групата, заяви националният селекционер преди олимпийската предквалификация

Селекционерът на баскетболния национален отбор на България Росен Барчовски сподели, че мечтае “лъвовете“ да излязат от групата си на предквалификационния турнир. “Трикольорите” са в една група с домакина Турция, Украйна и Исландия.

“От четирите контролни мача на Украйна, които проведоха, и четирите им ги имаме. Смятам, че сме направили каквото трябва. При всички положения фактът, че Турция взима домакинство на тази квалификация, говори за огромната им амбиция. Те са достатъчно силен отбор, така че ще е много трудно за който и да било да ги преодолее„, заяви Росен Барчовски при заминаването на тима ни за Истанбул по-рано днес.

“Ние тръгваме, за да играем добре, достойно, равностойно. И с мечти да излезем от групата. За първо място, ако даде Господ, тогава ще мислим. Съзнавам, че Турция е изключителен фаворит. Украйна е много силен отбор, Исландия също. Ние сме нещо като аутсайдер. Надявам се, че това, че сме в много добър игрови ритъм да помогне. Мечтая си да излезем от групата”, каза още селекционерът.

Първият мач на „лъвовете“ от олимпийската предквалификация ще бъде на 12 август от 17.00 ч. срещу Украйна в зала „Синан Ердем“.

ПрезGoogle
ИзточникГонг
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани